GRUPO PLAZA

Sueca estudia mesures per a pal·liar els efectes econòmics que afecten algunes famílies i empreses

24/03/2020 - 

VALÈNCIA. El saló de plens ha acollit este matí una nova reunió d'urgència, a la qual han assistit l'alcalde, membres de l'equip de govern i regidors amb delegacions, per a tractar les conseqüències no sols sanitàries sinó també econòmiques que patiran moltes famílies a Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes. Alguns regidors no han pogut acudir presencialment, en tractar-se de població de risc, i ho han fet via telemàtica.

En la reunió s'han tractat les mesures econòmiques que ha anunciat l'Estat, i s'està a l'espera de conéixer les que anuncie la Generalitat. Des de l'Ajuntament es vol mostrar la solidaritat amb les persones que més estan patint els efectes d'esta crisi, al mateix temps que anunciar que s'està treballant des del primer dia, en coordinació amb els tècnics, per a actuar també, en la mesura que siga possible, amb mesures que ajuden a pal·liar els efectes econòmics que puguen patir algunes famílies de Sueca.

“Volem traslladar a la ciutadania que, des del primer dia, l'Ajuntament està treballant també en aquelles mesures de tipus econòmic que, dins de les nostres possibilitats, ja que estem limitats al que puga fer un consistori, puguen contribuir a fer més suportable esta situació tan excepcional que estem vivint”, ha explicat l'alcalde, Dimas Vázquez, qui ha volgut també agrair a la immensa majoria de la població el sacrifici que estan fent complint amb el confinament en els seus domicilis. “És molt complicat però hem de col·laborar tots i, per això, des de l'Ajuntament vull transmetre-vos ànim i força perquè estem segurs que, amb la col·laboració de tots, tirarem endavant al més prompte possible”.

“Estem treballant de manera transversal, des de totes les regidories, estiguen més afectades o menys per esta crisi, per a poder tirar endavant mesures a nivell municipal que puguen mitigar esta situació. En col·laboració amb el departament d'Intervenció, buscarem solucions de tipus econòmic per a, des d'este 2020, i fins i tot 2021, intentar col·laborar amb les empreses, hostalers i persones en general que estan patint al no poder obrir els seus comerços i anar a treballar”, ha afirmat l'alcalde.  

L'alcalde ha remarcat també que, en data de hui, tan sols s'ha registrat un positiu en coronavirus, el de la dona del Perelló que roman ingressada a l'Hospital de la Ribera.

A més, l'alcalde ha comentat que, davant la informació aportada per la Policia Local i Guàrdia Civil, s'estan coneixent casos de ciutadans que no estan respectant les normes imposades pel govern central de romandre en els domicilis per a evitar la propagació del virus.

“Sabem que, encara que siga un percentatge molt escàs, algunes persones no estan complint les normes i les forces de seguretat no han tingut més remei que sancionar-los. Ens agradaria que totes les persones es prengueren molt seriosament la situació. A la Comunitat Valenciana les xifres no són de les pitjors però no es pot abaixar la guàrdia perquè el col·lapse del sistema sanitari ens pot portar greus problemes”, ha explicat l’alcalde.

El regidor d'Agricultura i responsable del Consell Agrari, José Luis Ribera, ha recordat també a la ciutadania la prohibició imposada de no poder acudir als camps ni casetes de camp “per a evitar més contagis i riscos innecessaris”. Així mateix, ha anunciat que des del Consell Agrari s'han posat a la disposició del municipi els mitjans amb què compta per a col·laborar en les labors de neteja. També ha informat que l'ens roman obert amb torns rotatius per a atendre els agricultors. 

Per la seua banda, el regidor de Serveis Municipals, Joan Carles Vázquez, ha explicat la coordinació existent entre la seua regidoria, l'empresa encarregada de la neteja viària i el Consell Agrari. “Estem duent a terme una activació de la neteja en la via pública, actuant segons prioritats. En els edificis públics estem fent els treballs de desinfecció a porta tancada”, ha explicat Joan Carles Vázquez, qui ha informat també que el servei d'aigua potable, hui en dia, està garantit, i que l'atenció al públic de les oficines de l'empresa  Aigües de Sueca es continuarà oferint a través del telèfon o via telemàtica.

La regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez, ha posat en relleu també la coordinació a l'hora dels treballs de neteja en la via pública, i ha explicat que la visita de l’UME (Unitat Militar d'Emergències) a la residència San José ja estava programada amb antelació i que s'està realitzant a tots els municipis per a actuar en aquells llocs on creuen que pot haver-hi més perill de contagi.

Des de la Regidoria de Serveis Socials s'està treballant també perquè les persones que patisquen alguna problemàtica puguen tindre tots els serveis bàsics garantits. A més, s'han realitzat les gestions per a accelerar els tràmits a fi que l'ONG Càritas de Sueca dispose de tots els recursos necessaris per a facilitar-li'ls a les persones més vulnerables que estan patint encara més els efectes d'esta crisi.

 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas