VALÈNCIA (VP). Al Ple ordinari de l’Ajuntament de Gandia corresponent al mes de desembre s’ha presentat aquest matí una Declaració Institucional consensuada per tots els grups municipals, mostrant el suport de la ciutat al sector pesquer i a la Confraria de Pescadors de Gandia. “Es tracta d’una qüestió de ciutat de la qual continuarem expectants. Hem d’estar tots junts i units des de Gandia, des de València i des de Madrid per a defensar al sector pesquer, perquè no sols afecta als pescadors i les seues famílies. Afecta a la nostra economia, a la nostra cultura i al nostre patrimoni. Afecta també al sector hostaler, a les empreses de venda i distribució de peix i, en definitiva, a la nostra ciutat”.
En aquest sentit, la Corporació demana mesures dirigides a fer viable i rendible la nostra pesca tradicional per a evitar d’esta manera l’abandonament de moltes embarcacions d’arrossegament. “No hem d’oblidar que el nostre sector pesquer, directament, i la resta de sectors dependents del mateix estan patint una estrangulació de les seues activitats, sent un desastre econòmic, laboral, social i cultural al qual tenim l’obligació de fer front comú. Per tant, ara també és més necessari que mai continuar donant suport econòmic per part de les Administracions Públiques”.
Es donarà trasllat de l’acord del Ple de Gandia al Consell d’Agricultura i Pesca de la Unió Europea; al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació; a la Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca; a la Federació Nacional de Confraries de Pescadors; a la Federació Provincial de Confraries de València i a la Confraria de Pescadors de Gandia.
Cal recordar, que el 10 de desembre passat l’alcalde, Jose Manuel Prieto; la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Pesca, Alícia Izquierdo, i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, es va reunir amb representants de la Confraria de Pescadors de Gandia, per mostrar la seua preocupació davant el possible acord per part de la Comissió Europea que reduiria dràsticament els dies de pesca d’arrossegament.
En aquest sentit, el passat 11 de desembre la Unió Europea va arribar a un acord basat en la necessària sostenibilitat de la pesca, que obliga als armadors que vulguen pescar més de 27 dies a l’any a costoses inversions, especialment en el canvi de xarxes que eviten la captura de peix de xicotetes dimensions i de sistemes que no danyen el fons marí.