GRUPO PLAZA

DESPRÉS D’ESTIVELLA...

Tavernes de la Valldigna s’apropia de la Senyera dissenyada per l’estudi Menta

6/10/2016 - 

VALÈNCIA. Després d’Estivella… arriba Tavernes de la Valldigna. L’Ajuntament de la localitat de la Safor ha fet públic un dels cartells que està utilitzant per comunicar la seua programació per al pròxim 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La imatge presenta un element que potser siga reconegut pels veïns de la ciutat de València, ja que inclou la Senyera que protagonitza el cartell dissenyat per l’estudi Menta per a la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

El cartell creat a Tavernes de la Valldigna presenta la Senyera amb un 9 superposat i sobre una silueta de la Comunitat Valenciana. El disseny mutila la imatge creada per Menta, estudi format per Elisa Gómez, Raül Climent i Xavi Calvo, per commemorar l’entrada a la ciutat del rei Jaume I. “La funció d’un cartell com aquest és prou diferent de la que normalment compleixen els cartells que solem veure pel carrer, on la funció comunicativa és l’objectiu principal. En el cas del cartell del 9 d’Octubre la funció és, a priori, la commemoració”, explicaren des de Menta.

“Tot açò sense oblidar que el disseny ha de transmetre l'esperit del nostre temps i per tant ha de ser gràficament actual, iconogràfic i directe”. Aquesta és la segona ‘apropiació indeguda’ de la imatge gràfica del 9 d’Octubre oficial que es fa pública aquesta setmana. L’Ajuntament d’Estivella ha utilitzat el característic ‘9’ tricolor generat per Gallén+Ibáñez per a la campanya autonòmica de 2015, que inclouen al cartell de ‘Festa a la plaça’, l’acte amb el qual el municipi celebrarà el proper diumenge la festivitat.

La Diputació presenta el seu cartell

Per altra banda, després de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, la Diputació de València ja ha publicat la seua imatge per a la celebració del 9 d’Octubre, que ha posat a la disposició de tots els ajuntaments i ens locals de la província, que tenen la possibilitat de descarregar-la en diferents formats i afegir-hi els seus escuts o logotips per fer-la seua.

La iniciativa respon a “la idea de vertebrar el territori sobre la qual basa la seua gestió el president, Jorge Rodríguez, que ha apostat des de l'inici de la legislatura pel treball conjunt amb les comarques valencianes i amb tots i cadascun dels municipis”, informen des de l’organisme. La descàrrega del disseny, creat pel despatx valencià 'Quevienelcoco' per a la Diputació amb motiu del dia gran dels valencians, ja està disponible a la pàgina web de la institució.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme