GRUPO PLAZA

de la companyia OtraDanza

Teatre Escalante acull 'Pi', una coreografia inspirada en les formes de la naturalesa

8/01/2018 - 

VALÈNCIA. El Teatre Escalante inaugura la programació de 2018 amb una producció pròpia de dansa contemporània. Entre el 15 de gener i el 8 de febrer, la companyia OtraDanza pujarà a l'escenari de la Sala Russafa el seu nou espectacle, Pi, inspirat en “els codis secrets que amaga la naturalesa”.
 
En tots els seus treballs destinats a un públic familiar, la companyia OtraDanza sempre indaga en "les grans preguntes i curiositats que el pensament humà no acaba de desxifrar". Per a la seua nova creació han triat el misteri de les matemàtiques.
 
PI és un espectacle per a cinc ballarins dirigits per la coreògrafa i ballarina Asun Noales. L’elenc està integrat per Salvador Rocher, Saray Huertas, Diana Huertas, Carmela García y Sebastián Rowinsky. En la seua coreografia, els cossos dels ballarins es tornen en xicotetes criatures: insectes, centpeus, cucs… A través del real i l'imaginari, la creadora vol posar en valor “la importància de respectar tot el que ens envolta i no trencar l'ordre secret i màgic del nostre univers”. 

Dansa a través del microscopi

La mirada que es llança és una mena d'ullada microscòpica, que apunta als detalls que habitualment no veiem. La composició coreogràfica és "inicialment senzilla i a poc a poc es va teixint i complicant". S'inspira en un treball de recerca corporal sobre la simetria, l'espill, l'espiral, els fractals, els dibuixos calidoscopis, la fragmentació, la coordinació i la simetria.

En PI hi ha una important presència de l'audiovisual. Els moviments i la dansa s'abrigallen amb projeccions que acompanyen en sincronia els ballarins i ballarines i els elements escenogràfics. Els espectadors s'endinsen en aqueix univers "màgic i nou" ajudats per la combinació d'imatge real i sintètica, vídeo generatiu i ús de sensors, el resultat conjunt dels quals es projecta sobre l'espai escènic.

L'estrena coincideix amb el desé aniversari d’OtraDanza. Des de la seua formació, la companyia il·licitana ha creat produccions pròpies aclamades, com Tierra, Da Capo i la trilogia composta per Back, Ara  i Tattoo, i coproduccions per encàrrec, cas dEl Gran Banquete, amb el Teatre Chapí de Villena o Mater, junt al Festival Medieval d'Elx.
 
La formació dirigida per Asun Noales ha rebut diferents guardons i mencions. Entre altres, Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana i Recomanacions de la Xarxa Nacional de Teatres. Els seus treballs s'han presentat en festivals i espais de referència com Madrid en Danza, Danza Gijón, Dansa València o el Mercat de les Flors (Barcelona), Tanzmesse (Dusseldorf), Schrit_matcher (Aachen) o Harris Theater (Chicago). 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme