GRUPO PLAZA

'Quan els vinyes ploren'

Teatre Micalet arranca 2022 amb una reflexió sobre la família i els problemes sense resoldre

12/01/2022 - 

VALÈNCIA (EP). El Teatre Micalet de València arrancarà aquest divendres, 14 de gener, la seua programació del 2022 amb 'Quan els vinyes ploren', un espectacle escrit i dirigit per Laura Sanchis que reflexiona sobre la família, el retorn a casa i les conseqüències que deriven de donar l'esquena als problemes pendents de resoldre.

El muntatge, que Fum Teatre representarà en la sala valenciana fins al 30 de gener, presenta els Vidal, una família plena de desavinences que es dedica a la fabricació i venda de vi des d'una casa-celler a Agres.

"Aquesta proposta s'enfoca en l'abandó dels nostres pares i majors, però comprèn uns problemes socials espectrals que van més enllà: les autolesions, la identitat de gènere, l'autodestrucció o el càncer. Tot abordat des d'una família que a vegades acarona la vida esperpèntica com una teràpia per al cor", explica Laura Sanchis en un comunicat.

L'obra suposa l'inici artístic de Fum Teatre, una companyia dirigida per Pedro Mallol amb l'acompanyament de José Emilio Linares Maqueda. Aquest projecte, caracteritzat per la joventut dels integrants de l'equip, va nàixer després que aquest van treballar junts en la producció de 'El malfet d'Inishmaan', obra de la Companyia Teatre Micalet, que va acollir el projecte en residència i ha donat suport aquesta iniciativa des del principi.

"Fum Teatre aposta per un procés de creació col·lectiu, que comence des de zero, des de la primera idea", assegura Mallol, qui, conjuntament amb Pilar Almeria, Guille Zavala i Laura Sanchis, forma part de l'elenc que dona vida als personatges de 'Quan els vinyes ploren'.

Després de les representacions d'aquesta funció, el Micalet acollirà la comèdia 'Yonkis del dinero', una producció de la companyia Pot de Plom, encapçalada per Xavi Castillo, qui, del 2 al 27 de febrer, repassarà els anys de corrupció política en el territori valencià, avança i espai cultural.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas