GRUPO PLAZA

del 19 d'abril al 14 de maig

Teatre Micalet recupera 'El malfet d'Inishmaan', una "lliçó d'inclusió" de Martin McDonagh

18/04/2023 - 

VALÈNCIA (EP). La Companyia Teatre Micalet recupera, del 19 d'abril al 14 de maig i per a acomiadar la temporada, la que va ser la seua 34 producció pròpia, 'El Malfet d'Inishmaan'. Es tracta d'una comèdia negra original de Martin McDonagh, "un dels referents del teatre contemporani i l'autor anglosaxó més representat a Amèrica del Nord després de Shakeaspeare".

El muntatge gira entorn de la vida de Billy, el 'malfet' d'Inishmaan, que troba l'oportunitat de la seua vida en saber que rodaran una pel·lícula de Hollywood a les illes d'Aran. L'espectacle, amb direcció de Joan Peris, compta amb un nombrós elenc de nou actors amb Pilar Almeria, Josep M. Casany, Enric Juezas, Pilar Matas, Isabel Requena, Laura Sanchis, Bruno Tamarit y Guille Zavala.

A la localitat irlandesa d'Inishmaan dels anys trenta ningú és qui pareix. Billy és l'espill que reflecteix el millor i el pitjor de cadascú. La rutina habitual del protagonista es veu alterada quan les illes d'Aran es converteixen en l'escenari de la pròxima producció del director de cinema Robert J Flaherty, 'Man of Aran' (1934).

Billy, tal com apunta Bruno Tamarit --qui intrepreta el protagonista--, "reivindica tindre els mateixos drets i oportunitats que tenen la resta de persones, un fet actual quant a diferents col·lectius de la societat".

'El Malfet d'Inishmaan' --la primera traducció al valencià d'una obra de l'autor irlandés-- es va representar per primera vegada i en dos ocasions al llarg de la temporada 2020-2021, al novembre i al febrer. En aquell moment, la crítica el va considerar "probablement el millor muntatge de la temporada", així com "la cimera de la Companyia Teatre Micalet", recorda la sala en un comunicat.

Després de dos temporades, l'agrupació ha tornat a donar vida a aquesta producció perquè tot qui no la va veure en aquell moment (i els qui vullguen repetir) puguen gaudir de "una lliçó d'inclusió i reflexionar sobre la condició humana".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas