GRUPO PLAZA

avançament del seu disc 'Empeltant Arrels'

Tradifusió renova 'La Riberenca d’Almussafes'

28/06/2022 - 

VALÈNCIA. La Riberenca d’Almussafes és una cançó i dansa tradicional valenciana, del poble d’Almussafes, situat a la comarca de la Ribera Baixa, a València. Aquesta tradicional cançó apareix versionada, respectant la lletra original, al nou disc de Tradifusió titulat Empeltant Arrels i que es publicarà el setembre. En aquesta versió s’ha comptat amb la col·laboració del cantant Xavi de Bétera, qui té una marcada trajectòria en la Música Tradicional Valenciana. 

Tradifusió és un projecte musical que neix el gener de 2021 liderat per David Valera, amb el propòsit de difondre la música tradicional fusionada amb el flamenc.

David Valera, titulat per l'Escola Superior de Música de Catalunya en interpretació de la música tradicional, a més de dedicar-se activament a la composició i la direcció, ha col·laborat en diferents projectes musicals i ha enregistrat altres discs propis, com per exemple, El Jugador de Petrer. A més, compta amb un gran recull de premis de composició i direcció.

En aquest projecte, a banda de Valera, també està implicat el guitarrista flamenc titulat per la mateixa escola, Abraham Lojo, i tots dos busquen aconseguir aquesta fusió de diferents estils i gèneres musicals.

Un dels principals objectius de Tradifusió és recuperar, mantenir i difondre la música tradicional, perquè la gent la pugui conèixer i valorar, a partir d'una instrumentació atípica on destaquen instruments com la dolçaina, la guitarra flamenca, l'acordió diatònic, l'arpa antiga, el clarinet baix, o la veu, entre altres. 

El repertori està format, principalment, per cançons tradicionals del País Valencià, però també en descobrim d’altres de Catalunya, Castella i Lleó i resta de la península Ibèrica.

La música que presenta Tradifusió s'estructura a partir de reharmonitzacions que acostumen a ser més modernes o diferents de les que estem acostumats a escoltar en el gènere de la música tradicional, fusionant-les amb altres gèneres musicals, el flamenc, amb el principal tret que la dolçaina es troba al capdavant com a eix vertebrador de la instrumentació, amb un punt de vista més contemporani, jugant amb la tradició i la nova creació.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme