GRUPO PLAZA

educació per la dansa

Una centena d'alumnes i professors se sumen al projecte 'Dansem'

9/01/2019 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). Un centenar d'alumnes i professors d'Educació Secundària (ESO) de Burjassot s'han sumat al projecte 'Dansem' de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) per a generar nous públics per a la dansa.

La iniciativa està dirigida pels coreògrafs Ramón Baeza i Idoya Rossi i es duu a terme en el Espai La Granja de Burjassot, detalla la Generalitat.

Amb 'Dansem', l'Institut Valencià de Cultura continua omplint de contingut i ampliant les activitats del seu Espai La Granja, espai que s'ha reactivat aquesta temporada i que aglutinarà les activitats vinculades a la dansa i les arts del moviment de l'IVC.

Entre les primeres activitats en marxa destaca el projecte didàctic 'Dansem', un programa de sensibilització i creació de nous públics per a la dansa dirigit a professorat i alumnat de Secundària.

El seu objectiu és reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l'educació i la comunitat ciutadana, a més d'impulsar projectes educatius i accions que permeten transmetre els valors de creixement individual i convivència col·lectiva que pot aportar la dansa com a art.

Per a aconseguir-ho, els coreògrafs treballen al llarg del curs 2018/2019 amb un centenar d'alumnes i alumnes de quart curs d'ESO dels IES Vicent Andrés Estellés i La Comarcal de Burjassot, al costat dels seus professors.

Descobriment del cos i del moviment

Aquest "procés de descobriment del cos i del moviment" culminarà en una mostra del treball que es podrà veure en la clausura del Festival Dansa València 2019.

Al llarg del projecte s'involucrarà a la Banda Juvenil de la Unió Musical l'Horta de Sant Marcel·lí, que interpretarà peces de compositors valencians ballats pels joves que participen el dia de la mostra.

Després d'aquesta arrencada, 'Dansem' pretén "continuar creixent i arribar al major número possible d'alumnat valencià" en pròximes edicions. La proposta està dirigida a centres d'ensenyament secundari per a afavorir la participació ciutadana i el coneixement de la dansa en el territori valencià.

Noticias relacionadas

Cultura abre la convocatoria para la participación del audiovisual

El cine valenciano se abre hueco en el mercado de la Berlinale

Por  - 

Podrán participar empresas que tengan largometrajes rodados o estrenados en 2021 y 2022, y proyectos de largometrajes con ayudas al desarrollo del IVC en las dos últimas convocatorias. El término para presentar las solicitudes de participación se inicia el 30 de noviembre y finaliza el 31 de diciembre

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme