GRUPO PLAZA

'El xiquet que volia una falda escocesa'

Una història sobre la recerca de la identitat de gènere protagonitza la Gira Escalante 2022

7/10/2022 - 

VALÈNCIA. La Gira Escalante 2022 acosta El xiquet que volia una falda escocesa, d'Escalante i Bullanga Compañía Teatral, a deu municipis valencians. Un recorregut que va arrancar este dijous 6 d'octubre i finalitza l'11 de desembre i amb el qual el públic descobrirà la història sobre la recerca de la identitat de gènere d'un xiquet.

El xiquet que volia una falda escocesa, amb Adrián Novella com a autor i director, es una obra de teatre en valencià destinada a públic a partir de set anys amb la qual els espectadors i espectadores coneixeran la història d'un xiquet que emprén un viatge cap a Escòcia, l'únic lloc on els homes poden vestir falda, com ell desitja. Un llarg camí on els seus pares es convertiran en companys, mestres i enemics, però també en fades, cavallers, ovelles rockeres i bruixes, per a avançar cap a l'acceptació, cap a la cerca de la identitat que definirà al seu fill.

L'equip que compon l'obra està liderat per Novella i format per Gabriel Benavent, Estela Martínez i Vicent Pastor, com a intèrprets; Alejandra García com a responsable de moviment i coreografia; Raquel Molano en la composició i direcció musical; Sara Recatalà en vestuari; Luis Crespo en espai escènic; Ximo Olcina en il·luminació; i Eduardo Soriano en espai sonor.

"Es tracta, sens dubte, d'una obra que suposa tot un viatge d'emocions a través dels seus personatges, i especialment del seu protagonista. Una història necessària per a totes les generacions amb la qual el seu autor, Adrián Novella, va aconseguir el Premi de Teatre Infantil Escalante en 2017", ha recordat Glòria Tello, diputada de Teatres de la Diputació de València. Per part seua, la coordinadora artística del centre d'arts escèniques de la institució provincial, Marylène Albentosa, ha valorat que "és una gran notícia que el camí cap a l'acceptació que brinda esta peça protagonitze la nostra proposta itinerant".

Així, la gira podrà gaudir-se en deu localitats valencianes entre octubre i desembre. 'El xiquet que volia una falda escocesa' va començar la gira a la Casa de Cultura de Puçol; el 25 d'octubre es podrà veure en el Centre Cultural Papa Calixte III de Canals; i el 27 d'octubre, a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. Al novembre, l'obra es representarà el dia 5 en el Teatre Principal de Requena; el 6, a l'Auditori Municipal de l'Eliana; el 8, en el Centre Cultural Tívoli de Burjassot; el 25, en el Teatre Echegaray d'Ontinyent; i el 27, a l'Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet. Finalment, el 4 de desembre es podrà gaudir en el Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca, i l'11, en el Teatre l'Agrícola d'Alboraia.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas