GRUPO PLAZA

teatre infantil al carrer

'Xafar la gespa', un passeig escènic per la natura

12/05/2022 - 

VALÈNCIA. La xiqueta es col·loca els auriculars i sent un alegre xiulit. Està a punt de descobrir com unes senzilles notes musicals i unes poques paraules poden transformar l’univers que coneix. “Quan nosaltres callem, xiulen els ocells”, adverteix una veu maternal i tel·lúrica. De sobte, el parc que creix al cor de la ciutat i que la xiqueta visita cada diumenge, es converteix en un lloc ple de misteri i emocions que amaga criatures fascinants en cada racó.

Xafar la gespa és la invitació a travessar eixa porta entre el que veiem i el que imaginem. Una excursió dramatitzada, creació de la companyia La Negra que marca una fita en la història d’Escalante Centre d’Arts Escèniques: és la primera peça produïda pel teatre de la Diputació de València que es desenvolupa al carrer. La peça planteja un recorregut escènic al llarg del Parc Central de València. El text de Guada Sáez sobre la idea original de Carlos Amador obri una porta a una natura lliure i silvestre que creix quan estem disposats a parar-li atenció. Pepa Sarrió guia al públic a través de diferents racons del parc, on apareixeran les criatures, alienes a la vida humana: papallones a punt de descobrir les seues ales o dos cérvols enmig d’un ritual de seducció.

Arantxa Cortés, María Sorribes, Carlos Tomás i Enric Romaguera donen vida als diferents éssers que s’amaguen al camí. Sergi Heredia s’encarrega de la direcció escènica de la peça i Pepa Cases regeix les coreografies i els moviments dels animals ballarins. La banda sonora, fonamental per a la immersió en un món que creix dins d’un altre, és obra de Carles Chiner. Cada peça de l’equip és fonamental per a transformar un lloc emblemàtic de la ciutat i també a qui s’atreveix a entrar i xafar la gespa.

“És un honor impulsar un muntatge tan original, emotiu i inspirador”, ha assegurat este matí la diputada de Teatres, Glòria Tello, després de completar el passeig teatralitzat. A més, la diputada ha confirmat que “a començaments de la nova temporada Xafar la gespa tornarà a desplegar-se al Parc Central perquè no es quede ningú sense disfrutar d’ella”. Serà a setembre, per tant, quan estarà disponible per a públic general.

De moment, més d’un centenar de xiquetes i xiquets de diferents escoles han disfrutat d’esta producció Escalante, la tercera que estrena el centre esta temporada. “Com a primera experiència pròpia amb les arts escèniques de carrer, hem volgut començar oferint-la al públic escolar”, ha explicat Marylène Albentosa, coordinadora artística d’Escalante. “Estem apostant per ampliar els nostres horitzons i esta creació de La Negra és un bon referent; barreja disciplines amb una vocació molt lúdica i un to poètic”, ha afegit Albentosa.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas