Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

Teatre El Musical

'Yogur Piano' sube al público al escenario en una fiesta donde nadie se conoce

16/02/2018 - 

VALÈNCIA. El Teatre El Musical presenta per primera vegada a València Yogur Piano, obra de teatre on destaca la proximitat de l'espectador a l'escena. És per això, que l'aforament queda limitat a 80 persones que se situaran a dalt de l'escenari, molt propers als actors i actrius. El treball arriba per primera vegada a València com una de les seues primeres cites d'una gira que els portarà a les principals ciutats del país. 

Quant a l'argument, Yogur Piano situa a l'espectador en una festa en la qual la gent no es coneix i estan esperant a un amfitrió conegut per tots. “M'interessava molt aquesta situació per a experimentar amb estes situacions i explorar certs llocs quant al comportament. Si no conec a ningú segur que actue diferent que si els coneguera”, explica Gon Ramos director i actor de l'obra. 

Dramatúrgicament, el discurs de Yogur Piano està posat en boca de veus més que de personatges. Com el mateix autor reconeix es tracta d'una obra “polièdrica i polisèmica”. “Pot ser que hi haja gent que en moments de l'obra no entenga el que està passant però en tot moment hi ha una capa inferior que està vibrant que és el que sosté l'obra i que té a veure amb la comunicació entre nosaltres”, aclareix Ramos. 

El nom de la peça Yogur Piano és l'evolució fonètica del títol de la cançó Fjögur Píanó del cantant irlandés Sigur Rós protagonista en el tram final de l'obra. “És una cançó que va significar un disparador per a nosaltres perquè arreplegava gran part del procés de creació”, comenta el director. La música és precisament un dels elements més importants de l'obra que compta amb la participació de Jos Ronda com a responsable de la música en directe. 

Yogur Piano està interpretada, a més de per el mateix Gon Ramos, per Itziar Cabello, Marta Matute, Nora Gehrig i Daniel Jumillas. L'obra es representarà en el TEM en una única funció aquest dissabte 17 de febrer a les 20:30 hores. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email