Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

música, teatre, conferències i taules redones

'Amics de La Nau Gran' celebren deu anys "d'envelliment actiu" amb prop de 30 activitats

12/01/2018 - 

VALÈNCIA. El “d’un envelliment actiu i de qualitat” és el lloc que volen ocupar en l’Associació Amics de La Nau Gran. Un col·lectiu que dirigit a majors de 55 anys, compleix aquest 2018 deu anuaris fent activitats i tallers. Un propòsit de no deixar ni la ment ni les inquietuds de costat. Així, s’hi han programat al voltant de 30 d’encontres de conferències, concerts, taules redones, de temàtiques com la música o el cinema, i també de teatre, que es podran gaudir des del 17 de gener fins al 5 de juny, especialment als mesos d’abril i maig quan hi són la gran part d’esdeveniments.

Amics de La Nau acull a 1.500 alumnes i exalumnes de La Nau Gran en un programa que la converteix en una de les associacions de majors universitaris que més socis congrega en tota Espanya i “de les més actives”. Així ho ha fet saber el vicerector de Cultura i Igualtat de la UV, Antonio Ariño, en una presentació en la qual hi ha estat acompanyat pel president de l’associació, Miguel Ángel Guillamón, i el coordinador de les activitats del dècim aniversari, Adolfo Bellido. Per a tots tres, la feina d’aquesta entitat respon a “una revolució en l’ampliació de l’esperança de vida”, que volen convertir en “una altra revolució” d’un fet que “30 anys arrere era impensable”: “viure l’última etapa de la vida amb felicitat i enriquint el seu voltant”, tot conjugat amb “unes temàtiques que hi són reflex de la societat”. En definitiva, a paraules d’Antonio Ariño, un “compromís cívic i polític”.

La cita ha servit a més com agraïment i entrega d’un obsequi al qui fou un dels fundadors d’Amics de La Nau Gran i primer president, Pepe Martiquez. “Va ser entre classe i classe de l’Itinerari de Ciències Socials Jurídiques, quan se’ns va ocórrer crear-la. Cinc persones que treballaven entre titubejos”, hi ha explicat Pepe Martínez. Ara, segons hi han informat, “l’associació compta amb llista d’espera per entrar”.

Què es proposa en la programació

El guitarrista Toni Cotolí

Autodefinits a més com una “associació molt viva”, el programa servirà d’excusa per a recordar els seus deu anys de recorregut. És el cas, per exemple, de l’exposició 10 anys de vida compartint vida -prevista per ser inaugurada el 8 de maig al Col·legi Major Rector Peset- on es reuniran pintures, fotografies, materials audiovisuals i textos relatius al seu transcurs. Tot conjuntament amb propostes actives que estaran en marxa, com un taller de papiroflèxia o de risoteràpia.

La primera d’aquestes activitats, per al 17 de gener en La Nau, serà la taula redona ‘L'oportunitat de l'educació per als majors’, un encontre que presentat pel rector de la UV, Esteban Morcillo, reunirà a representants de diversos organismes que plantejaran i debatran al voltant de “com l’educació dels majors és essencial a la nostra societat”. Josefina Bueno, directora general d’Universitats, Recerca i Ciència; María Elena Ferrando, secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal; Sandra Gómez, regidora de Majors de l’Ajuntament de València i Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa.

El cicle conclourà el 30 de maig, amb La democràcia en crisis’, un apropament “als problemes i possible evolució” que hi poden veure les democràcies liberals després d’uns períodes “de fortes sacsejades econòmiques i polítiques. Un debat a càrrec d’Ignacio Sánchez Cuenca, director del Instituto Carlos III-Juan March de Ciencias Sociales de la Universidad Carlos III de Madrid.

Unes conferències en les quals també intervindran els catedràtics de la Universitat de València: Joan Romero, el 31 de gener, al Col·legi Major Rector Peset; Justo Serna, el 7 de febrer, al Rector Peset; també al mateix centre, el 16 de maig, Javier de Lucas, i a la Facultat de Filosofia, Adela Cortina, el 28 de febrer i Capitolina Díaz, el 23 de maig. Des de la Universitat Politècnica de València i el CSIC també aporten la seua col·laboració diversos professors entre els quals destaquen el premi Princesa d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica, Avelino Corma, el 9 de maig, a La Nau i José Miguel Mulet, el 21 de maig, al Col·legi Major Rector Peset.

A les taules redones els temes giraran al voltant de: ‘10 anys de poesia valenciana’, el 6 de febrer a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb el catedràtic Jaime Siles, entre altres; ‘Periodisme professional i informació amateur: tendències d’una dècada’, el 6 de març a La Nau, amb els periodistes Ferran Belda, Bernardo Guzmán i Lola Bañón, entre altres; ‘Talent en televisió: arriben les millors sèries’, l’11 d’abril a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb el dramaturg Rodolf Sirera i el director de continguts i programació d’À Punt Media, César Martí; i ‘Fronteres actuals en la ciència’, el 12 d’abril a La Nau, amb els catedràtics José Bernabeu, Eugenio Coronat, Isabel Fariñas, Vicente Martínez i Francisco Tomás.

Unes propostes teòriques que també deixen lloc a la música amb actuacions de Toni Cotolí, referent de la guitarra contemporània, el 26 d’abril, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau; el recital amb set agrupacions corals que se celebrarà el 4 de juny al Teatre Olympia a les 18:30 hores. I al teatre amb l’actuació del mateix grup de teatre d’Amics de la Nau Gran, que interpretarà l’obra Visquem un somni’ el 5 de juny a la Sala Matilde Salvador de la Nau a les 19:30 hores. Totes les activitats començaran a les 19:00 hores i són gratuïtes.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas