X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

Borja Vilallonga, nou director de la revista 'El Temps'

15/03/2017 - 

VALÈNCIA. L’historiador i periodista Borja Vilallonga ha estat nomenat director del setmanari valencià El Temps. El nomenament "forma part de la voluntat del consell d’administració i el seu editor, Eliseu Climent, d’emprendre canvis profunds al setmanari", ha informat l'empresa en un comunicat. 

Borja Vilallonga (Llagostera, Girona, 1985) és doctor en història per l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París, on va preparar una tesi doctoral en cotutela amb la Universitat Autònoma de Barcelona. Vilallonga assumeix la direcció de El Temps després d’haver estat investigador associat a l’EHESS de París, investigador postdoctoral a Columbia University i professor visitant a New York University. 

En paral·lel a la seva dedicació acadèmica, Vilallonga ha estat articulista d’opinió regular durant quatre anys al diari Ara. Els seus articles també han aparegut a ElNacional.cat, El Temps, NacióDigital, Vilaweb, Núvol, Diari de Girona, a més de les publicacions americanes Jacobin i Algemeiner.

Durant la seva etapa a Nova York, Vilallonga va compaginar la recerca universitària amb el càrrec executiu de director editorial a Morningside, una de les majors empreses de traducció dels Estats Units.

Preguntat sobre l’abast d’aquests canvis, Vilallonga assegura que "cal una revolució a El Temps per ser líders i crear una plataforma digital adequada en el nostre temps, sense perjudici del paper". Igualment, Vilallonga advoca per "tornar als principis fundacionals del projecte, amb un compromís fidel i rigorós". Actiu a les xarxes socials, Vilallonga assumeix el repte d’apropar El Temps a la seva generació, els millennials. "El Temps ha de parlar el nostre llenguatge, explicar els nostres temes i emprar les nostres eines comunicatives".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email