GRUPO PLAZA

presenta el seu nou llibre al teatre el musical

La periodista mexicana Lydia Cacho repassa 46 anys de diaris amb 'Cartas de amor y rebeldía'

Aquest pròxim 25 de gener, la periodista Mariola Cubells conversarà amb l'autora sobre l'escenari del teatre municipal sobre el seu nou llibre, 'Cartas de amor y rebeldía'. L'accés és lliure fins a completar aforament

19/01/2024 - 

VALÈNCIA. Torna un nou conversatori al Teatre El Musical dins del cicle Diàlegs al TEM. En aquesta ocasió amb Lydia Cacho, una veu imprescindible del periodisme mexicà i un símbol fonamental en la lluita pels drets humans de dones i xiquetes. Cartas de amor y rebeldía és la publicació més íntima i reveladora de l'activista establida al nostre país. En aquesta obra valenta i commovedora, la seua autora se submergeix en 46 anys de diaris, fotografies, intercanvis epistolars i memorabilia que ha guardat com si sabera que hauria de convertir-se en una pionera del periodisme feminista mexicà. En les seues línies, Lydia Cacho traça el nítid retrat d'una vida entregada a la cerca existencial, el romanç, la passió, la poesia i la indignació de viure en un món injust.

A les sis de la vesprada d'un dia de 1975, la joveníssima autora es va amagar en un racó de l'habitació que compartia amb les seues dues germanes, va prendre la xicoteta llibreta amb la qual li havia obsequiat la seua mare i va escriure la seua primera trobada amb la mort en forma de carta per al seu amic Carlos.

Amb lletra manuscrita, el seu primer diari revela un Mèxic governat pel PRI, la descripció de les desaparicions d'estudiants, els policies revisant motxilles a xiquetes i xiquets als afores del Col·legi Madrid. Les contradiccions i rareses d'un país que a poc a poc s'acostuma a la violència i la mentida són narrades des de la ploma d'una xiqueta rebel de classe mitjana que escapa de la seua llar perquè es nega a acceptar el destí manifest decretat pel masclisme.

Més endavant, Lydia Cacho va ser segrestada i torturara per la policia mexicana en 2005 per publicar un llibre en el qual denunciava una xarxa de pederàstia en la qual estaven implicats importantíssims empresaris i polítics del seu país. Aquest fet va deixar una vegada més al descobert la corrupció institucional que es viu a Mèxic i que hui dia continua totalment vigent.

La passada temporada del TEM, el públic valencià va poder assistir a l'adaptació escènica del llibre on relatava aquestes traumàtiques vivències, Memorias de una infamia. L'obra La infamia, dirigida per José Martret, li va procurar el premi Max ex aequo a la millor actriu a les dues actrius que es van alternar com a protagonistes, Marta Nieto i Marina Salas.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas