GRUPO PLAZA

Se celebrarà de manera telemàtica

Reptes i oportunitats de la pandèmia: així serà la Setmana de l'Economia d'Alzira

30/01/2021 - 

VALÈNCIA. La pandèmia ha alterat, d'una manera o una altra, les activitats programades durant aquests mesos. I la tradicional Setmana de l'Economia d'Alzira, que enguany celebra la 13a edició, no ha sigut una excepció. Per això, els organitzadors -l'Agència de Desenvolupament Local Idea amb la col·laboració de l'Associació Empresarial d'Alzira i Renfe Valencia- han decidit que del 15 al 19 de febrer celebraran aquestes jornades de manera telemàtica.

A més, els reptes i les oportunitats que presenta aquesta crisi sanitària per a l'economia local i comarcal centraran gran part de les xarrades previstes. "Hem hagut de valorar si suspeníem les jornades, i vam decidir que calia continuar. Ara més que mai perquè hem d'aprofitar aquesta oportunitat de trobar els canvis necessaris que s'han de produir per a fer front a la situació actual", ha explicat l'alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

Per al primer edil de Compromís, altre dels avantatges de portar endavant el programa de manera online és que "permet oferir una gran diversitat de temes". Entre ells es tractarà el paper de les empreses familiars per donar resposta a la crisi econòmica derivada del coronavirus o l'arribada del model del teletreball i el seu impacte en l'activitat econòmica. La inscripció és gratuïta i, segons ha explicat la directora d'Idea, Carmen Herrero, açò "permetrà als ponents conéixer millor el perfil dels asistents".

El xicotet comerç ha sigut un dels més perjudicats en els darrers mesos i, des dels consistoris, s'ha intentat donar resposta a les seues necessitats. En el cas d'Alzira es va posar en marxa una plataforma de venda online per als comerços de la ciutat. Per això, serà objecte de debat amb la ponència "Com pot ajudar un ajuntament al comerç local?". Gómez també confia que "aquesta crisi puga facilitar uns canvis necessaris al model productiu i econòmic de la ciutat i de la comarca". En aquest sentit, en la Setmana de l'Economia es parlara dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i quines són les prioritats a la Comunitat Valenciana.

Setmana de l'economia de 2020

La graella inclou altra de les qüestions que ha plantejat la pandèmia: la modernització i la millora empresarial. Concretament es parlarà a fons de la Llei de Gestió i Modernització d'àrees industrials a la Comunitat Valenciana i el futur d'un dels sectors més afectats per aquesta crisi: l'hostaleria, amb la taula redona "I ara què?, nous temps per a l'hostaleria".

Veus expertes i institucionals

Entre les 64 persones que participaran en les 25 activitats previstes, Gómez i Herrero destaquen les veus d'algunes persones expertes en la matèria. És el cas d'Emilio Ontiveros, Catedràtic Emèrit d'Economia d'Empresa a la Universitat Autònoma de Madrid que parlarà sobre la recuperació i modernització de l'economia espanyola. O de Carlos Rivadulla, President dels Empresaris de Catalunya que tractarà el tema de la innovació i la creativitat en les empreses.

Alguns representants del govern autonòmic també intervindran durant aquestes jornades. El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, participarà en la xarrada inaugural de la Setmana de l'Economia. M'entre que el conseller d'Economia Sostenible i Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, serà l'encarregat de posar el punt final a aquest programa amb algunes conclusions sobre el que s'ha parlat.

Finalment, una de les novetats que introdueix l'edició d'enguany és la participació de personalitats destacades al món de l'economia i l'empresa jubilades en l'espai "Talent Senior". En aquest cas, participarà Eduardo Doménech, qui va ser director general d'Avidesa i parlarà de la seua experiència professional.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas