GRUPO PLAZA

coincidint amb els 25 anys de 'vacances' del cantautor

Alcoi acull els Premis Ovidi

10/03/2020 - 

ALCOI. La ciutat d'Alcoi ha tornat a fer una crida per apropar una de les figures de qui pot estar més orgullosa, la del seu cantautor preferit, a la seua realitat més contemporània. Així, fent coincidir amb la presentació aquest dimarts, 10 de març, al Teatre Principal de València, de les activitats entorn a l'Any Ovidi, complint-se els vint-i-cinc anys de 'vacances' del'artista alcoià, el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià anunciarà el primer 'stage', la primera visita fora de la capital, dels seus guardons, que arriben a la 15a edició.

Dues fites destacades -i numériques, pel 25 i el 15, respectivament- es sumen a un altre motiu per poder moure aquesta cita, la dels Premis Ovidi Montllor, tan arrelats a la ciutat de València; la distinció de Capitalitat Cultural que ostentarà Alcoi justament en l'Any Ovidi, des de la primavera de 2020 fins al mateix període un any després, a 2021. Així ho han avançat a aquest diari fonts municipals d'aquesta última localitat, que va ser qui va suggerir la celebració dels premis al Teatre Calderón, proposta que fou acceptada "la setmana passada" i que està prevista per a "després del mes d'octubre". 

En el final feliç per tal que la gala dels Premis Ovidi Montllor 2020 es celebre a casa del mateix cantautor, per una vegada, ha contribuït la també alcoiana Amàlia Garrigós. Segons les fonts, Alcoi portava anys intentant 'deslocalitzant' els reconeguts guardons i ha estat aquest quan la periodista va plantejar la possibilitat a Rafa Xambó, vicepresident del COM, qui va elevar la petició al comité. "L'organització no havia contemplat mai la possibilitat, encara que l'havíem plantejada amb anterioritat; per totes aquestes efemèrides que s'han detallat ha acceptat en aquesta ocasió, també perquè volien fer quelcom especial, i han vist la nostra predisposició", asseguren des de l'Ajuntament d'Alcoi. Per part de la ciutat natal de l'Ovidi, des del Consistori intentaran "posar facilitats i evitar qualsevol hàndicap", com puga ser, en primer lloc, el tema del desplaçament dels artistes des de la capital. "Posarem autobusos pels músics que han de vindre des de València fins a Alcoi. Tractarem de totes totes que no siga una gala localista", asseguren. A més, la cita prevista per a la tardor ja pensa en una proposta de grups d'artistes locals i cantautors, a mode de combo, que intercalen cançons versionades de l'Ovidi durant l'entrega dels premis.

L'edició número 15 de la gala dels Premis Ovidi es concreta aquest dimarts a partir de les dotze i mitja del migdia, junt a la resta d'activitats culturals -concerts, conferències, projeccions, exposicions, etcètera- previstes amb motiu de l'Any dedicat al cantautor, realitzades amb la col·laboració i el suport de l'Institut Valencià de Cultura, les diputacions de València i Castelló i els ajuntaments de les ciutats culturals d'enguany, junt al d'Alcoi, el de Bocairent.

La darrera gala dels Premis Ovidi Montllor (2019), a la sala La Mutant, en València

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme