GRUPO PLAZA

als 86 anys

Mor Progreso Domínguez, pintor valencià molt lligat a la creació del Museu de Vilafamés

15/02/2019 - 

CASTELLÓN. El pintor i gravador valencià Progreso Domínguez ha mort avui, als 86 anys, a la ciutat de València després d'uns pocs dies de caure malalt.

 Progresso va nàixer a Sagunt en 1932 i va estar molt lligat a la creació del Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (MACVAC) de Vilafamés, des dels anys setanta.  Així, va establir la seua residència permanent al municipi durant molts anys i després va tornar a la ciutat de València.  

A Vilafamés, a través de la seua Escola de Pintura del taller de gravats, ha deixat una fructífera estela de deixebles artistes com és el cas de Clàudia Trilles, Jovita, Tomàs de Roc, o la seua mateixa filla Amparo i el seu gendre Jesús Llópis que encara viuen a la casa-estudi que va rehabilitar el mateix Progreso, en el nucli històric de la vila.

Noticias relacionadas

ninguna constructora se interesa por el centro de interpretación

El 'museo fantasma' de Vilafamés no encuentra quién lo impulse 

Por  - 

Vilafamés puso fin a su Museo Arqueológico, tras 12 años inactivo, con el objetivo de impulsar en su lugar un centro de interpretación. Sin embargo, ninguna empresa se ha interesado por el nuevo proyecto y su construcción ha quedado en 'standby'

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme