GRUPO PLAZA

de Love of Lesbian a l'estiu 1993

Quarantena cultural: les recomanacions de Júlia Badia

23/04/2020 - 

CASTELLÓ. En aquests dies de confinament per la crisi del coronavirus, Culturplaza vol receptar cultura. Aquests dies són el moment perfecte per a veure, llegir, i escoltar més que mai; però, davant la pluja de propostes i plataformes, per on començar? Cada dia, diferents agents culturals de la Comunitat Valenciana es converteixen en els nostres prescriptors de capçalera.

Júlia Badia
(Il·lustradora i dissenyadora gràfica)

- Recomana'ns un llibre per a rellegir…
-Aquesta quarantena estic rellegint el clàssic, Dràcula de Bram Stoker i estic enganxadíssima a la història, la qual té algunes parts properes a aquest tancament que estem vivint tots aquests mesos.

- …I un altre per a descobrir.
-Recomane les dues últimes novel·les gràfiques que he llegit. Viva la dolce vita, de Maria Herreros i Maxim Huerta, és una guia de tots els personatges, bars, paisatges i anècdotes dels anys de la Dolce Vita a Roma. El vaig gaudir molt, ja que acabava de tornar de Roma, però potser haguera estat millor llegir-ho abans per a descobrir tots els racons secrets de les pel·lícules rodades a la ciutat. I per últim, el còmic Pizza chica y las lloronas de Barbara Alca, que va ser el regal d'una amiga invisible aquest Nadal. Molt divertida i propera, retrata la part més absurda de la vida d'una xica millenial.

- Una peli bona que t'agrade…
-Justament aquesta setmana he tornat a veure Estiu 1993, una pel·lícula molt senzilla però que té una imatge, una estètica, uns personatges i un paisatge mediterrani, que et traslladen als estius al poble quan eres menudeta. Aquests dies tot el que tinga a veure amb el bon temps em tranquil·litza prou.

- …I una peli dolenta que t'agrade tant com la bona.
-La novia de mi mejor amiga, Bridesmaids, en anglés. Supose que és dolenta perquè és la típica comèdia americana, encara que totes les actrius a mi em pareixen boníssimes. L'he vista com 20 vegades i em continue rient moltíssim.

- Un disc.
-Com que estic molt nostàlgica de l'estiu i segurament ens quedem sense festivals, recomane el disc Maniobras de Escapismo, de Love of Lesbian. Un dels grups que més gaudisc als festivals.

- Una playlist.
-Per a fer esport, estic ficant la playlist d'una instagramer portuguesa que m'inspira molt, Mafalda Patricio. La playlist es diu '2000', i és un recopilatori molt acertat de cançons de principis del 2000: User, Kelly Rowland, Nelly, Ne-Yo, Jojo...

-Finalment, proposa un pla cultural que no tinga res a veure amb els anteriors per a fer a casa. Imaginació al poder.
-Sobretot utilitze Instagram per a veure directes i xarrades com les que fan al compte de Cultura inquieta amb artistes. Al conter de Cervesa Turia fan concerts il·lustrats molt inspiradors, i per últim recomane el directe del meu amic David Escorcia, que fa tots els dissabtes des del seu balcó un concert amb el seu veí, i canten cançons de verbena que m'alegren el cap de setmana.

Jo estic aprofitant per a provar totes les tècniques plàstiques que en el dia a dia no utilitzava per peresa o per respecte, com els olis o els acrílics, i ho estic gaudint molt.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas