GRUPO PLAZA

serà un Centre de Convencions i exposicions temporals

Una nova vida per al Palau del Marqués de Villores de Sant Mateu

30/12/2019 - 

CASTELLÓ. L'històric Palau del Marqués de Villores de Sant Mateu gaudirà d'una nova vida a partir d'ara. La Generalitat Valenciana, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, ha realitzat una inversió de 617.000 euros per a donar una nova funció al palau renaixentista que l'Ajuntament de Sant Mateu farà servir com a Centre de Convencions i exposicions temporals.

Per a la restauració del palau, un dels edificis més importants de Sant Mateu, la Generalitat ha aportat 255.000 euros a través dels Fondos Feder, a més de 40.000 euros de Patrimoni de la Generalitat i altres 40.000 euros de Turisme Comunitat Valenciana. Per la seua part, la Diputació de Castelló ha invertit 117.000 euros.

D'aquesta manera, amb la nova utilitat que se li donarà a l'edifici, catalogat com a Bé de Rellevància Local, el consistori castellonenc busca fer valdre el patrimoni històric i artístic del municipi. El president de la Generalitat, Ximo Puig i el president de la Diputació de Castelló, José Martí, han visitat aquest divendres l'immoble. Durant la visita Puig ha destacat que l'edifici "ha estat rehabilitat d'una manera magnífica i compta amb una gran tradició i identitat per al poble de Sant Mateu". Així, amb el nou ús del Palau del Marqués de Villores "al gran contingut del passat s'afegeix també un gran contingut de futur", hi ha conclòs el president.

El Palau del Marqués de Villores va ser la casa pairal de la família Comí durant l'Edat Mitjana i, al segle XVI, es va reformar la façana i el vestíbul sense deixar de costat els postulats arquitectònics del Renaixement. Al segle XVIII, el Palau va passar a mans del Marquesat de Villores. La façana de l'edifici destaca per la gran portada, sobre la qual es poden observar les armes de la família. A més, xicotetes columnes salomòniques, motius vegetals i animals i una garita decoren les portes i finestres.

La Casa dels Comí es va convertir en la residència més important de Sant Mateu i l'any 1632 va servir d'hostalatge al rei Felip IV, al seu germà l'Infant-Cardenal En Fernando, i al seu fill l'infant Baltasar Carlos. A més, durant el mes de juliol de 1837, en el marc de la guerra carlista, l'històric edifici també va servir d'hostalatge al pretendent al tron Carlos María Isidro de Borbó i al General Cabrera, el 'Tigre del Maestrazgo'.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas