VALÈNCIA. Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana és la nova denominació que l’APIV ha encunyat després de l’aprovació d’una sèrie d’avanços cap a la igualtat de gènere i contra les violències masclistes que varen ser aprovades a l’última Assemblea general a principis d’enguany.
L’associació sense ànim de lucre es va sumar al mes d’octubre de 2017 al 'Pacte valencià contra la violència masclista i de gènere' impulsat per la Generalitat Valenciana amb tot un seguit de compromisos que ha aconseguit assolir al llarg dels darrers mesos. D’aquesta manera, al canvi de denominació per tal de fer-la inclusiva, s’afegeix l’establiment d’un protocol d’actuació enfront de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe, elaborat pel despatx d’advocats de l’associació Agudo i Devís, i la seua inclusió als Estatuts de l’associació com a mostra del seu posicionament ètic contra les violències masclistes.
Com a conseqüència d’aquests canvis, l’APIV va decidir renovar el seu logotip i identitat corporativa per tal d’adequar-se a aquesta nova realitat. Així, a través d’una convocatòria de crida a projecte adreçada a professionals del disseny gràfic, el jurat, format pels codirectors d’APIV Paula Pérez i de Lanuza i Manuel Garrido, i el dissenyador Ibán Ramón, va triar a la dissenyadora valenciana Maria Gómez-Senent per tal d’encarregar-li aquest treball.
Així, l'artista ha desenvolupat un logotip seguint la línia l’anterior marca d’APIV –realitzat en 1998 per l’il·lustrador i editor Vicente Ferrer—que manté el protagonisme en la paraula APIV, jugant amb la rotació de la be baixa per fer-la recordar a la punta d’una ferramenta de dibuix. Al mateix temps, l'elecció de la tipografia Walsheim –de la fundició suïssa Grilli Type, dissenyada per Nöel Leu i basada en el treball del cartellista suís de la dècada de 1930 Otto Baumberger— construeix un rerefons teòric ple de referències.
Cada 10 de septiembre se celebra el Día Mundial de la Prevención del Suicidio