GRUPO PLAZA

 escrit per Vicent Marco I il·lustrat per Raúl Salazar

Arriba a les llibreries el llibre més divertit de l’any, 'El Bestiari Valencià'

16/12/2020 - 

VALÈNCIA. Este dissabte, 19 de desembre, a les 12h, al Trinquet de Pelayo, es presenta el llibre més divertit de l’any, El Bestiari Valencià, escrit per Vicent Marco, il·lustrat per Raúl Salazar i publicat per Culturplaza. Un recorregut pel veïnat autòcton a través dels espècimens que hi conviuen. Entre les bèsties autòctones assistents a l’acte estarà el el prologuista del llibre, el còmic Raúl Antón. 

Entre la fauna i flora valenciana hi ha molts aborígens genuïns, alguns perillosos, altres verinosos, en tenim també espècies protegides, plagues i exemplars en perill d'extinció. No patiu, podeu reconéixer a tots els integrants de l'hàbitat valencià entre les 200 pàgines d'este llibre. Un bestiari que descriu amb text i imatges als diferents i variats pobladors d'esta terra tan heterogènia. Segur que coneixes a molts dels membres de la fauna autòctona, fins i tot potser tu, sigues ja alguna de les quaranta bèsties que formen part de l'ecosistema valencià més divertit. Des dels animals més rurals com el “llauro” o “el ric del poble”, als més urbanites com “la russafera” o “el runner”, tots tenen cabuda al nostre bestiari. Fins i tot alguns personatges reals i paradigmàtics que representen com som els valencians. 

És el quart llibre per a adults del periodista valencià Vicent Marco, que també ha publicat De Categoria Internacional, De Molta Categoria i Les Boles del Drac, i en tots ha comptat amb la col·laboració de Raúl Salazar. A Marco el podeu llegir a les pàgines de Culturplaza i escoltar a Plaza Ràdio. Salazar per la seua part és humorista gràfic de la revista El Jueves, i col·labora amb altres mitjans com Culturplaza. 

Vicent Marco /de categoriam international/ - Espècimen de la Ribera, de l’Alta, és fàcil trobar-te’l pels carrers de València explorant a la recerca d’aliments. De vegades es camufla entre culturetes, altres entre futbolers, i sempre es deixa comboiar. Pater, maritus, diurnarius, scriptor ego semper ipsum valentian, no sap llatí, però no li fa falta per a batejar a tots els seus veïns.

Raúl Salazar /totum diem monigoteandum/ - Exemplar difícil d’observar en camp obert a causa del seu extrem sedentarisme i la seua dedicació al noble art de l’humor gràfic. El seu amagatall es troba en el barri de Russafa, però no és un russafer. Porta ulleres de pasta i és cinèfil, però odia als culturetes. És seguidor del València, però vol deixar de ser futboler per raons òbvies.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas