GRUPO PLAZA

després de l’aparició de la seua poesia completa per la Institució Alfons el Magnànim

Arriba 'Cel de fang', un nou poemari inèdit de Marc Granell

L’obra, escrita entre 2017 i 2020, explora temes com la mort, els conflictes socials, la passió per la literatura, el compromís polític, l’existencialisme o la solidaritat

4/09/2020 - 

VALÈNCIA. Aquest setembre, arriba a les llibreries Cel de fang, de Marc Granell, un poemari nou i inèdit que es publica poc després de l’aparició de la seua poesia completa per la Institució Alfons el Magnànim. Cel de fang, escrit entre 2017 i 2020, explora alguns dels grans temes de l’autor valencià, com la mort, els conflictes socials, la passió per la literatura, el compromís polític, l’existencialisme o la solidaritat, entre altres. Es tracta, doncs, d’un recull compromés, emocionant i sincer.

En les pàgines de Cel de fang retrobem la poesia poderosa d’un dels escriptors més importants del panorama actual: una literatura implicada, que apel·la a les consciències i no defuig els conflictes socials ni els grans problemes existencials, sinó que els afronta de cara, amb un punt d’ironia renovada.

Cel de fang s’incorpora a la col·lecció Bromera Poesia, on va aparéixer un dels poemaris més coneguts de Marc Granell i una de les obres més populars de la poesia actual, Versos per a Anna. El catàleg de l’editorial compta també amb dos títols més de Granell: l’antologia Notícia de la tribu en la col·lecció Els Nostres Autors i el poemari infantil Oda als peus (El Micalet Galàctic).

Marc Granell (València, 1953) és poeta i traductor. Va estudiar Filosofia i Filologia, i va participar activament en l'esclat cultural i literari dels anys 70 a València. Amb altres escriptors de la seua generació va fundar la revista Cairell, que va significar un punt de partença per a les noves veus que sorgiren al panorama literari de l'època.

Els seus primers llibres van veure la llum a les darreries dels anys 70, quan va guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés amb Llarg camí llarg, i va publicar Notícia de la tribu, Refugi Absent i Materials per a una mort meditada. Aquest últim va merèixer el Premi Ausiàs March de Poesia de Gandia. Va continuar la seua trajectòria literària amb els poemaris Fira desolada, Versos per a Anna, Corrent de fons i Matèria d'ombra, entre altres. També ha publicat poesia per a infants, amb títols com L'illa amb llunes, La lluna que riu, El ball de la lluna, Oda als peus o La vida que creix.

Noticias relacionadas

Viñetas que se sienten

Hacer más con menos: el reto de la poesía gráfica

Por  - 

El próximo martes 27 de junio La Nau organiza la jornada ‘Poesía gráfica en el cómic ibérico’ en la que se analiza el fenómeno a través de fanzines y de sus influencias creativas que crean esta forma de cómics que están en auge

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas