Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Hoy es 12 de julio y se habla de onu smart city PP VALENCIA coronavirus Vox
GRUPO PLAZA

representació femenina en l'art al segle XIX i XX

Arriben les jornades ‘Dubón. Mirant la dona en el canvi de segle i la II República’ del MuVIM

S’estudiarà amb detall la representació femenina en l'art i la cultura des de finals del segle XIX fins a mitjan del XX, en especial atenció a la Segona República Espanyola

17/06/2019 - 

VALÈNCIA. El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, acull el pròxim dimecres 19 i dijous 20 de juny les jornades Dubón. Mirant la dona en el canvi de segle i la II República.

De l’exposició Dubón. Un artista republicà (1909-1952), que es pot visitar fins a finals d’agost en el museu, naixen aquestes jornades en les quals es pretén fer pensar sobre la construcció de la dona, real o idealitzada, en l'obra i el temps de Luis Dubón. Per això, s’estudiarà amb detall la representació femenina en l'art i la cultura des de finals del segle XIX fins a mitjans del XX, parant especial atenció al període de la Segona República Espanyola, per ser exemple de l'apoderament de la dona occidental i alhora el moment més fructífer de la carrera de l'artista. 

Les jornades comptaran amb la presència d’Amparo Carbonell Tatay, catedràtica de la Universitat Politècnica de València, que mostrarà l’article que ha realitzat per al catàleg de l’exposició que es titula Què miren les dones de Dubón. Pablo Sánchez, investigador en formació en el Departament d'Història de l'Art de la UV, abordarà la figura de Dubón en el context de la València republicana. Cristina Escrivà, documentalista i escriptora, parlarà sobre La dona de la València republicana. Raquel Bauxauli, historiadora de l’art, presentarà la ponència Representacions estereotipades de la feminitat en l’entre segle XIX-XX. La dona prostrada i la seua pervivència a través del temps. Esther González Gea, historiadora de l'art, tractarà la Mare Dolorosa. Retrat fotogràfic post mortem des de finals del segle XIX fins a l'actualitat. Laura Sánchez presentarà La imatge de Salomé com femme fatale. Finalment, Bernia Mitjans, tractarà la influència femenina en l’obra de Dubón i com transforma la imatge tradicional de la femme fatale.

L’assistència és gratuïta fins completar aforament. Per a assistir cal inscriure’s enviant un correu a informacion.muvim@dival.es o telefonant al 963 883 730 / 963 883 742. El museu expedirà acreditació d'assistència a aquells participants que ho sol·liciten.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email