Arte y fotografía

La salut mental, la violència arquitectònica o la resistència palestina protagonitzen la Mostra art públic / universitat pública

  • Topología de una táctica de fuga, de Teresa Marín García
Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

VALÈNCIA. La Universitat de València ha activat, al campus de Blasco Ibáñez, la XXVII Mostra art públic / universitat pública, on es poden visitar sis de les dotze intervencions artístiques seleccionades pel jurat d’aquesta edició. L’activació de la Mostra, prevista per a al 6 de novembre, es va ajornar per les greus conseqüències de la Dana, i s’ha reprogramat la instal·lació de les obres per al 26 febrer.

Les sis intervencions artístiques ubicades a les facultats del campus de Blasco Ibáñez aborden temàtiques com la salut mental, la violència arquitectònica, la memòria històrica, la resistència palestina, el poder del coneixement o el vincle entre retrat i institució universitària. Són les obres d’Alba Mayol, Noé Bermejo, Álvaro Porras Soriano, Teresa Marín García, Rafael Tormo i María García Sánchez, seleccionades en una convocatòria pública per un jurat professional. Totes estan específicament projectades per als espais universitaris on s’instal·len, incorporen valors de la Universitat de València i tenen l’objectiu de posar en contacte la comunitat universitària amb el seu entorn i convertir-se en detonadores d’altres sabers transversals.

L’activació d'art públic / universitat pública a Blasco Ibáñez  ha començat amb la intervenció de Marcos Durà, Delegat d’Estudiants de la Universitat de València, qui ha reivindicat el compromís de la Universitat amb la cultura i la creació i la necessitat que, amb iniciatives com aquesta, “l’estudiantat convisca amb projectes artístics que transformen l’entorn universitari” i que “ens fan reflexionar des d’una perspectiva compromesa”. Segons ha destacat Durà, “fer l’art accessible a l’estudiantat” mitjançant convocatòries públiques enriqueix l’experiència universitària. Per la seua banda, Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat, ha apuntat que l’edició de la XXVII Mostra ha sigut “especialment complicada per la qualitat dels projectes presentats”, tant a nivell estètic com de procés conceptual i de planificació, i en la selecció també s’han tingut en compte els valors de la Universitat de València, com la igualtat, l’accessibilitat, la cultura de la pau i la democràcia cultural, política i social. Finalment, Manuel Lomas, degà de la Facultat de Geografia i Història, on ha tingut lloc l’inici de l’activació de la Mostra, ha manifestat la seua satisfacció per acollir obres a la Facultat, amb dos exemples que tracten temes d’actualitat “des d’una perspectiva compromesa”, i d’observar com l’estudiantat, ja en la fase de muntatge de les obres, s’acosta per preguntar.

L’acte d’activació de la Mostra també ha comptat amb la presència d’altres representants deganals, professorat i personal de la Universitat, membres del jurat, i els i les artistes que han realitzat una visita guiada en què han compartit les claus de la seua proposta artística. Cal assenyalar que aquestes sis obres se sumen a les sis que es van instal·lar el mes d’octubre passat al campus de Burjassot i que completen els dotze projectes seleccionats de la XXVII edició.

Recibe toda la actualidad
Valencia Plaza

Recibe toda la actualidad de Valencia Plaza en tu correo

El Palau de la Música reobri la Sala d'Exposicions amb la mostra 'Un riu d'arquitectura'
Un bosque de píxeles para reforestar Valencia