GRUPO PLAZA

CONVERSES CULTURPLAZA

Begoña Tena i Xavier Puchades: "Al Cabanyal és com si haguera passat una guerra i ara es veuen les restes de la batalla"

28/05/2017 - 

VALÈNCIA. Els dramaturgs valencians de referència Begoña Tena i Xavier Puchades estrenen este cap de setmana I tornarem a sopar al carrer, una obra de teatre en la qual participa una quinzena de veïns del barri del Cabanyal com a repartiment d'un elenc amb Verònica Andrés, Pau Gregori i César Tormo com a protagonistes. El barri torna a ser protagonista de la gran peça en la setena edició del festival d'arts escèniques Cabanyal Íntim. Amb la producció de Las Naves i l'Institut Valencià de Cultura, amb una estrena este dissabte i diumenge al Teatre el Musical, els autors han fet servir la investigació per a una obra de xicotet format de fa uns anys i sis mesos més ara de converses, lectures, recerca i hemeroteca. 

Aprofitem tota eixa investigació al voltant d'un poble marítim i agrícola que va ser sacsejat l'any 2000, espai de crisi i inflexió que va generar l'últim moviment de resitència ciutadana a València. Una situació crítica que precedeix el present, espai temporal en el qual s'enfoquen els autors davant "la incògnita" i "la incertesa del moment actual". Traiem el cap mitjançant el seu treball a un barri icònic que, dos anys després d'arribar els nous governs autonòmic i local, encara espera una solució global en este micromón tan fascinant. Esta és la conversa:

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas