Hoy es 23 de noviembre
GRUPO PLAZA

Aula de Narratives de la Universitat

Bob Pop desgrana el seu llibre 'Días simétricos' a La Nau

2/06/2024 - 

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau acollirà un col·loqui, dimarts que ve 4 de juny, amb el columnista i escriptor Bob Pop, amb motiu de la publicació del seu llibre Días simétricos (Alfaguara, 2023), en el marc de la programació de l’Aula de Narratives de la Universitat. Amb aquesta activitat, que tindrà a la Sala Matilde Salvador, a les 19 hores, es tanca la programació d'aquest curs, que ha comptat amb interessants col·loquis en què s’han presentat algunes de les principals novetats editorials del país. L’entrada a l'acte és gratuïta i limitada a la capacitat de la sala.

En el col·loqui intervindran Fernando Flores, professor de Dret Constitucional de la Universitat de València, i Cristina García Pascual, responsable de l'Aula de Narratives. En Días simétricos, Bob Pop ofereix el seu diari més íntim i revelador, en què explora la seua vida a través de la memòria i la identitat. Escrit als 51 anys (tres vegades 17, tres possibles vides, com el mateix autor addueix), reflexiona sobre la seua trajectòria vital i defensa el dret a recordar i ser recordat, abordant temes com el dolor físic i emocional, la seua curiositat intel·lectual i les influències culturals que han modelat la seua identitat.

Roberto Enríquez, conegut com a Bob Pop (Madrid, 1971), és un dels periodistes culturals i de societat més seguits del moment pel seu treball amb Andreu Buenafuente i la seua presència en ràdio i xarxes socials. Entre altres llibres, és autor d’Un miércoles de enero i de la novel·la Mansos. El 2021, va guanyar un Premi Ondas a la millor sèrie de comèdia per Maricón perdido. Días simétricos arreplega els seus diaris, adaptats també per l'autor en forma de monòleg teatral.

El 2024, la programació de l’Aula de Narratives de la Universitat de València ha organitzat interessants propostes que s'han presentat a La Nau de la Universitat. La programació va arrancar al febrer amb la presentació de dues grans biografies sobre la poeta Sylvia Plath i ha comptat amb autors com Marc Carrillo, Ferran Torrent, Enric Juliana, Santiago Posteguillo, Antonio Muñoz Molina, que va repassar les seues quatre dècades de producció literària amb el també escriptor Paco Cerdà, i un debat sobre Estellés, amb motiu del centenari del seu naixement, en el qual van participar els editors Ricard Peris, Vicent Baydal i Mercè Pérez i l'escriptora i professora Purificació Mascarell. 

L’Aula de Narratives de la Universitat de València, dependent del Vicerectorat de Cultura i Societat, és un pont entre la literatura i la vida universitària que orienta les seues accions cap a l'impuls de la creació literària i la promoció de la lectura i l'escriptura a través de diferents activitats com ara xarrades o trobades amb escriptors, cicles de conferències, taules redones i tallers d'escriptura i de lectura. La seua programació està dirigida tant a la comunitat universitària com a la societat en general i té com a responsable la professora Cristina García Pascual, catedràtica de Filosofia del Dret i Filosofia Política a la Universitat de València.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas