GRUPO PLAZA

Bromera premia el trajecte professional de Mercé Viana pel seu "foment" de la lectura en valencià

A més, per primera volta hi ha atorgat una segona menció a entitats que, en aquesta ocasió, recau en el CEIP Mas d’Escoto de Riba-roja del Túria

30/01/2018 - 

VALÈNCIA. La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha reconegut el treball de Mercé Viana amb el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2018, que distingeix aquelles persones que, "gràcies al seu impuls vital", representen "els valors i els objectius que promou l’entitat", com ara el foment de la lectura i l’ús del valencià.

A més, enguany, com a novetat, hi ha una segona menció a entitats que, en aquest cas, recau en el CEIP Mas d’Escoto de Riba-roja del Túria, un col·legi públic d’ensenyança infantil i primària que "destaca, des de fa dècades, pel foment lector i l’ús del valencià".

El consell assessor de la Fundació Bromera ha considerat atorgar les dues mencions honorífiques a Mercé Viana, ensenyant, escriptora, experta en didàctica de la llengua i renovació pedagògica i assessora del CEFIRE a Torrent, i al CEIP Mas d’Escoto en reconeixement a la seua "indiscutible trajectòria amb vocació de servei a la ciutadania".

El Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura es lliurarà el divendres 2 de febrer, a partir de les 20:30 h, en el transcurs d’un sopar literari a l’Hotel Astoria de València, on assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixa nit. En la passada edició, l’escultura, dissenyada per l’artista Ramon Pla i inspirada en la sensació de llibertat, va ser per a l’editora Rosa Serrano.

Amb motiu de la segona edició del premi, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha publicat un llibre que, a partir d’una entrevista, esdevé testimoni del treball de dues dones en el foment de la lectura, Mercé Viana i Júlia Villaescusa (directora del CEIP Mas d’Escoto des de fa nou cursos), en paraules dels periodistes Rosa Solbes i Rafa Montaner.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és una entitat de caràcter cultural i sense finalitat lucrativa que va nàixer a Alzira l’any 2002 impulsada per l’editorial homònima. Durant els setze anys de trajectòria ha organitzat, impulsat i patrocinat multitud de campanyes, cursos, jornades, conferències, tallers i visites d’autors. Ha editat guies de lectura i ha difós i commemorat esdeveniments culturals com el Dia Internacional del Llibre i altres celebracions vinculades al món de la cultura, el llibre i la lectura.


Noticias relacionadas

la nave de los locos

Las ilusiones perdidas

Una gran novela llevada al cine en tiempos oscuros. ‘Las ilusiones perdidas’, de Balzac, cuenta la historia de un joven poeta que traiciona a la literatura por el periodismo. Con películas como esta dan ganas de volver a las salas. Sentado frente a la pantalla grande te olvidas de González Pons y del horror en Ucrania 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme