GRUPO PLAZA

Carcaixent prepara una nova Ordenança de Mobilitat i la transició cap a “Ciutat 30”

5/06/2020 - 

VALÈNCIA. L’Ajuntament de Carcaixent està realitzant una nova Ordenança de Mobilitat, la primera en tota la història de l’entitat local que regularà «els usos i activitats que es realitzen a l’espai públic en la situació de la mobilitat personal, per motiu laboral o per oci». A més, el nou reglament regularà les condicions del trànsit i estacionament de vehicles per dins de la població, que actualment es regeixen per normatives genèriques d’àmbit estatal.

Les mesures estan «orientades a la racionalització i jerarquització del trànsit rodat. Segons el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, Carcaixent presenta un sistema de mobilitat dissenyat amb i per al cotxe, deixant de costat les necessitats dels altres usuaris de l’espai públic». Per aquest motiu, el principal objectiu de l'ordenança «és fer compatible i segur l’ús compartit del carrer». Algunes d’aquestes mesures són la implantació de la «Ciutat 30», una xarxa de carrers-bici i fer accessibles els principals itineraris de vianants que travessen el nucli urbà.

Aquesta nova ordenança, que forma part del programa de mobilitat sostenible “Volta i Roda”, se suma al repintat dels passos de vianants i a la creació de nous, així com a la creació d’un nou espai de vianants accessible.

Segons el regidor de mobilitat, Lluís Candel "l’objectiu principal de l’Administració és garantir la igualtat entre tots els usuaris de l’espai públic. Tenim una ciutat compacta, plana i agradable per caminar o anar en bici, cosa que es veu dificultada per la inseguretat que genera el trànsit rodat, amb la intensitat i velocitat amb que actualment se circula. Per tal de democratitzar l’ús de l’espai públic i de fer-lo més segur per a circular, volem implementar la Ciutat 30 i una sèrie de mesures per a dotar de seguretat a la ciutadania que decideix moure’s sense automòbil".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme