GRUPO PLAZA

concert

Christiansen i Apellániz celebren el aniversaris de Mozart o Stravinski a l’Almodí

15/10/2021 - 

VALÈNCIA. El violinista Jacobo Christiansen i el pianista Carlos Apellániz, pujaran demà dissabte a l’escenari de l’Almodí per a interpretar, dins del cicle “Cambra al Palau”, el programa “Aniversari” amb diverses sonates, danses, divertiments, capritxos i tangos, que celebren aniversaris de Wolfgang Amadeus Mozart, Béla Bartók, Camille Saint-Saëns, Ígor Stravinski i Astor Piazzola.

Christiansen i Apellániz interpretaran la Sonata per a violí núm. 21 en mi menor de Wofgang Amadeus Mozart, de qui es complix 230é aniversari de la seua mort; les “Danses populars romaneses” de Béla Bartók en el 140é aniversari del seu naixement; el “Caprice d’après l’étude en forme de vals”, op. 52 nº 6 de Camille Saint-Saëns en el centenari de la seua mort; el Divertimento per a violí i piano d’Ígor Stravinski, en el 50 aniversari de la seua mort i “Le Grand Tango” d’Astor Piazzola, en el centenari del seu naixement.

Jacobo Christensen va començar a tocar el violí als 3 anys i actualment és alumne Z. Bron en l'Escola Superior Reina Sofía de Madrid. En 2013, debuta amb el Concert en re menor de Tartini i obté el Primer Premi en els concursos internacionals de Jeunes Musiciens Crescendo de Ginebra, Pozuelo d'Alarcón (Madrid), Festival AIMS de Solsona (Lleida) i III Concurs per a Jóvens Intèrprets de Canet (València). Destaca la seua actuació del Concert de Mendelssohn, amb 14 anys, amb l'Orquestra de València. Oferix concerts a Itàlia, Dinamarca, Suïssa, Xina, EUA i distintes ciutats espanyoles.

Carlos Apellániz comença els seus estudis al Conservatori Nacional de París, obtenint Primer Premi de Piano i Música de Cambra i perfecciona els seus estudis en l'ESM Reina Sofía. Ha estat llorejat en concursos internacionals de piano com el de Santander, Flame, Claude Khan, Infanta Cristina, Ciutat de Melilla, etc. És membre fundador del Trio Cosma, Trio Brower, Esdart Ensemble i Trio Lied, entre altres. Compagina la seua labor com a professor del Conservatori Professional de València, amb les seues actuacions com a solista i en formacions de cambra.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat la varietat de les propostes d’este cicle de cambra “que combina la qualitat artística tant del professorat de l’Orquestra de València, com d’altres músics de la nostra terra, amb programes originals i molts d’ells temàtics, especialment dissenyats per al públic del cicle”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email