GRUPO PLAZA

la nova producció de l'horta teatre

Comèdia, drama, política: 'L'electe' obre la temporada en el Teatre Talia

28/08/2019 - 

VALÈNCIA. És un dels plats forts de la temporada teatral, una obra guardonada amb el Premi a Millor Espectacle de la Mostra de Teatre d’Alcoi 2019. Dos grans actors en l'escenari, Alfred Picó i Josep Manel Casany, i una comèdia amb molta molla són les cartes de presentació de L’Electe, del 4 al 22 de setembre en el Teatre Talia. Es diu que la política té molt de teatre, i en aquesta obra amb text de Ramón Madaula veiem un apassionant duel d'esgrima dialèctica entre els seus dos protagonistes. 

La nova producció de L'Horta Teatre arriba al Teatre Talia de València, amb versió de Juli Disla i text en valencià, després de la seua presentació a la Sala L'Horta dins del Festival Som_Riure el mes de maig passat i en la Mostra de Teatre d’Alcoi. Alfred Picó defineix L’Electe com “una comèdia dramàtica, amb moments divertits, però que també convida a la reflexió”. 

“Podríem dir que és un espectacle d'escoltar, amb molt de somriures”, afig. L'acció se situa moments abans d'una investidura, recreant la conversa d'un candidat que ha guanyat les eleccions amb el seu psicòleg. Un instant que el polític aprofita per a pensar en què li ha portat fins a eixe punt. “Tal vegada no ens parem a mirar-ho d'aquesta manera, però governar és una responsabilitat enorme, que et fa pensar quin és l'estímul, la raó per la qual una persona es planteja dirigir una cosa tan complexa com un estat, una autonomia o una ciutat. Dubtes de si és una qüestió d'ambició econòmica o d'ànsia de poder, si pensen en el bé comú, si només volen protagonisme…”, comenta el productor de la peça. 

Juli Disla ha fet la versió, valencianitzant-la perquè les expressions, personatges i situacions siguen més pròximes per als espectadors de la Comunitat Valenciana. “És un equip amb el qual hem realitzat moltes comèdies, hi ha molta sintonia, i pensem que això s'acaba traslladant a la posada en escena perquè hi ha un clima especial”, confessa Picó. 

A través d'aquesta comèdia es va descobrint que els polítics també són persones i que, moltes vegades, només són titelles d'uns altres o de la situació. “És curiós que, conforme avança l'obra, arribes a sentir empatia amb ells, com quan a vegades et sembla simpàtic el dolent de la pel·lícula”, riu Picó. Des de L'Horta Teatre avancen la possibilitat que els espectadors troben similituts amb episodis o personatges que han sigut notícia. Encara que no han buscat reflectir cap fet o persona en concret, saben que el públic pot trobar situacions que li semblaran familiars i que és fàcil que les associen a allò que han viscut de prop, la política valenciana. Però, de fet, el text està escrit per l'actor català Ramón Madaula, es tracta de la seua primera obra i ha donat plena llibertat a la companyia valenciana a l'hora de la posada en escena.  

Noticias relacionadas

un 'encontronazo' entre las dos españas

Los hermanos Machado tienen su conversación pendiente en el Talía

Por  - 

Antonio Machado y su hermano, Manuel Machado, se reúnen en el escenario del Teatre Talía para tener una conversación pendiente, la más importante de sus vidas. Los hermanos Machado, obra de Teatro del Temple, presenta una charla sobre fraternidad y ruptura en la que la reconciliación se avista entre ambos. Un encuentro, además, que hace que choquen la España republicana y la de los sublevados

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas