GRUPO PLAZA

ha rebut més de 1450 curts de 87 països

Cortoons Gandia pren impuls amb les 'masterclass' de Aya Suzuki o Jim Parkyn

1/04/2019 - 

VALÈNCIA. El director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) José Luis Moreno, ha participat en la presentació de la XV edició del Festival Internacional de Curtmetratges Cortoons, que se celebra per quarta vegada a Gandia del 4 al 7 d'abril.

En la roda de premsa també han participat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor de Cultura, Joan Muñoz; el director del festival Cortoons Gandia, Alessandro d'Urso, i el director del Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba.

En la seua intervenció, José Luis Moreno ha destacat que "Cortoons és un festival de curtmetratges que promou a escala internacional productes d'animació de qualitat per a crear un lloc de trobada i d'intercanvi d'experiències entre els nous artistes i els professionals del sector".

Moreno també ha assenyalat que "amb la nostra participació, l'IVC compleix amb dos objectius del Pla Estratègic Cultural Valencià Fes Cultura, com són la territorialització i la descentralització dels festivals i el suport a sectors molt dinàmics de la nostra indústria audiovisual com és el sector de l'animació".

Per la seua banda, l'alcaldessa de Gandia ha explicat que "Cortoons es un projecte consolidat a Gandia no sols per la qualitat dels curts presentats sinó també per la immensa quantitat de curts que s'han rebut per a ser seleccionats. Cortoons Gandia és ja un festival de referencia internacional dins del món del curtmetratge d'animació". 

Foto: IVC
El director del festival, Alessandro d'Urso, ha destacat la important presència de dones en l'edició d'enguany i que el cartell de 2019 és obra de l'animadora valenciana Maria Lorenzo. "Volem que el festival Cortoons siga una gran festa del cinema oberta a tots els públics", ha conclós.

En aquesta edició de Cortoons, l'IVC ha creat una línia pressupostària directa de 20.000 euros per a l'organització del festival. Enguany, Cortoons ha rebut més de 1450 curts de 87 països que s'han presentat la selecció de la secció competitiva del festival.

Les principals novetats d'aquesta edició són la celebració d'un concurs de cosplay i els tallers i les masterclass amb personalitats de prestigi internacional dins de l'animació com Aya Suzuki, Jim Parkyn, Miguel Angel Fuertes i Oscar Giménez.

El XV Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació Cortoons té el suport de l'Ajuntament de Gandia, l'Institut Valencià de Cultura i la Universitat Politècnica de València (UPV). 

Noticias relacionadas

un cortometraje DIRIGIDO POR EL VALENCIANO IVÁN FERNÁNDEZ DE CÓRDOBA

'Quieto Billy', un neo-western urbano con el Cabanyal como telón de fondo

Por  - 

El director y guionista valenciano Iván Fernández de Córdoba presenta Quieto Billy, un cortometraje rodado enteramente en València y que está ahora proyectándose por festivales con posibilidad a ser preseleccionado para los Goya. El cortometraje podrá verse proyectado en el festival ACICOM de València del 10 al 19 de octubre y el próximo 28 de octubre en los Cines Lys, en la sección oficial de la XVI Edición de Cortocomenius

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas