Hoy es 15 de diciembre
GRUPO PLAZA

AGOST CULTURAL

Disseny, videoart, cine i art urbà: un repàs a la programació d’estiu del Consorci

6/08/2022 - 

VALÈNCIA. El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) disposa aquest mes d’agost d’una variada programació cultural en les comarques de València, en la qual conviuen formats com videoart, disseny, pintura, escultura, cine o art urbà, entre altres, i aborden temàtiques que van des de la comèdia europea a les convencions de gènere o la conscienciació sobre l’emergència climàtica. Diferents propostes per a tots els públics que poden gaudir-se tant a la ciutat de València —en el Centre del Carme, la Fundació Chirivella Soriano i el Museu de Belles Arts— com en les capitals culturals valencianes d’Alzira i Aielo de Malferit, amb les quals el CMCV acosta la cultura i l’art contemporani a visitants de totes les edats durant el període estival.

“Les vacances d’estiu són un bon moment per a gaudir de les propostes culturals, per això, des del Consorci de Museus hem programat quinze exposicions en museus de belles arts i en centres d’art contemporani de la Comunitat Valenciana, i activitats com un cicle de cinema d’estiu en el Centre del Carme, dedicat al menjar europeu, amb pel·lícules que normalment no es troben en les sales comercials”, comenta el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Exposicions per a tots els públics i cine d’estiu en el CCCC

No hi ha vacances sense cine d’estiu, per la qual cosa el Centre del Carme celebra enguany la quarta edició del seu cicle de cine a l’aire lliure CCCCinema d’Estiu, amb una selecció de vint-i-quatre pel·lícules de comèdia europea que inclou autèntiques joies difícils de trobar en sales comercials, i que es projectaran en versió original amb doble subtitulat en castellà i valencià. Les projeccions són d’accés gratuït i tindran lloc del 2 al 28 d’agost, tots els dies de dimarts a diumenge, a les 22.00 hores en el claustre gòtic del CCCC.

Una de les propostes més atractives per a visitar en família en el Centre del Carme és ‘Play with design’, una exposició que posa de manifest el caràcter lúdic del disseny per mitjà d’una nodrida mostra del treball de diferents professionals referents a escala internacional. La mostra, que forma part de la programació oficial de World Design Capital València 2022, reuneix grans mestres amb creadors més actuals i inclou una sèrie de peces interactives dissenyades expressament per a l’ocasió. Fins al 23 d’octubre, en la sala Carlos Pérez del CCCC.

També dins de la programació oficial de World Design Capital València 2022, la mostra ‘Nude Generation. 20 years’ reuneix una selecció de les peces més emblemàtiques dels vint anys d’història del saló Nude de Fira València per a celebrar el paper del certamen valencià dins de la indústria del disseny com a planter de talent emergent i pont cap a les empreses productores de disseny i els mitjans de comunicació. Fins al 16 d’octubre, en la sala 1 del CCCC.

El vídeo entra en joc en ‘Diana Blok. Monòlegs de gènere’, una exposició interactiva que compromet la nostra comprensió històrica i cultural de gènere, i ens porta més enllà de les limitacions d’estereotips. Fins al 12 d’octubre, en la sala 2 del CCCC. L’exposició més visitada d’aquesta temporada en el CCCC és ‘Emergency on Planet Earth’, una mostra en què catorze artistes procedents de l’art urbà, tant nacionals com internacionals, presenten instal·lacions de grans dimensions en què aborden una problemàtica mediambiental diferent. Fins al 4 de setembre, en les sales Ferreres i Goerlich del CCCC.

Els visitants trobaran una selecció d’obres d’artistes de la Comunitat Valenciana en la mostra ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana V’. Dènou peces adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2021, en la cinquena campanya d’aquesta iniciativa nascuda en 2017 amb el propòsit d’impulsar el sector artístic valencià, construir un patrimoni que es projecte en el futur i contribuir, al mateix temps, a la revitalització del sector. Fins a l’11 de setembre, en la Sala Dormitori del Centre del Carme. Per la seua banda, l’exposició ‘Un lloc per a quedar-se’ presenta el resultat de la primera fase d’una iniciativa formativa i creativa en la qual participa l’alumnat de disseny de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Huit projectes entre els quals un tribunal, prèvia avaluació, ordenarà en funció dels objectius de sostenibilitat, usabilitat i durabilitat establits. El projecte guanyador serà produït com un objecte únic de mobiliari urbà, útil i utilitzable per la ciutadania. Fins al 4 de setembre, en l’Espai D del CCCC.

En format còmic ‘Històries de superació II’ reuneix, a través de la il·lustració de joves artistes, els testimonis de les persones anònimes que treballen pel bé comú dins de les associacions valencianes. L’exposició compta amb la participació de reconeguts artistes com Paco Roca i Ana Himes, i es pot visitar fins al 16 d’octubre en la Sala Contraforts del CCCC. Els que busquen una demostració de com en el nostre dia a dia estem envoltats d’art i disseny quasi sense adonar-nos-en trobaran irresistible ‘Fruites de disseny’. Una exposició que forma part del programa de la capitalitat valenciana del disseny, que ofereix un recorregut visual pel disseny de les marques de fruita, des de la dècada dels anys cinquanta fins a l’actualitat, i que reuneix 250 papers de seda, 120 caixes i 360 etiquetes. Pot visitar-se en la Sala Zero del Centre del Carme fins a l’11 de setembre.

Homenatge a Vicente Martínez en la Fundació Chirivella Soriano

Coproduïda pel Consorci de Museus i la Fundació Chirivella Soriano, l’exposició ‘Vicente Martínez. Pulsions saldades’ ofereix una retrospectiva de l’obra de l’artista valencià que comprén des de la seua faceta com a pintor, dibuixant, portadista o cartellista fins a la seua especialització com a escultor. Un viatge per la seua vida i la seua obra que podrà visitar-se en l’espai del carrer Valeriola, a València, fins al pròxim 25 de setembre.

Art en clau femenina en el Museu de Belles Arts

‘Cap a poètiques de gènere. Dones artistes a Espanya: 1804-1939’ recorre la història de l’art a Espanya des de 1804 fins al final de la Guerra Civil per mitjà d’un centenar d’obres d’un ampli grup de creadores que van estar actives durant aquell període i que, a pesar dels nombrosos obstacles que van haver d’enfrontar pel fet de ser dones, es van incorporar a l’escena artística a través de les vies habituals. Coproduïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l’IAACC Pablo Serrano de Saragossa, podrà visitar-se fins al 18 de setembre en el Museu de Belles Arts de València.

També et pot interessar

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas