GRUPO PLAZA

entre el 30 de abril i el 2 de maig

Docs Valencia acull l'estrena nacional de 'Els Subversius', una història sobre Theo van Boven

26/04/2018 - 

VALÈNCIA (VP/EP). Els Subversius, llargmetratge documental dirigit per Miles Roston i produït per Carles Pastor (Gaia Audiovisuals/Loto Films) i Jenny Lundström (Ethan Films) amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura i À Punt, tindrà la seua premiere nacional en el Docs Valencia, entre el 30 de abril i el 2 de maig de 2018.

La pel·lícula explica la història poc coneguda del Director de Drets Humans de l'ONU, Theo van Boven (1977-1982), qui ho va arriscar tot per a investigar les desaparicions massives de persones en les dictadures militars d'Amèrica del Sud i del món sencer. Finalment, es va enfrontar als Estats Units i al Secretari General de l'ONU, i va canviar les bases de la protecció dels drets humans a tot el món. 

Amb Van Boven i figures com el jutge Baltasar Garzón, la pel·lícula també detalla les desaparicions baix el règim de Franco, que va inspirar a dictadors com Pinochet a Xile, i posen Espanya en segon lloc després de Cambodja en nombre de desaparicions forçades. Utilitzant imatges d'arxiu úniques i filmat a Argentina, Xile, Espanya, Holanda, Suïssa i Nova York, presenta retrats emocionals i íntims i testimonis de supervivents, així com imatges de centres de tortura i fosses comunes.

"Els subversius és una pel·lícula que il·lumina la història del segle XX i ens recorda que el passat mai no queda enrere si no s'ha resolt del tot, i dóna forma al nostre futur. Mai hem d'oblidar la llarga tradició de dictadures ni el feixisme, contra els que aquesta pel·lícula dóna testimoni", manifesta Elizabeth Sheldon, presidenta de Juno Films.

Amb prevendes tancades a la Comunitat Valenciana, Països Baixos i Irlanda, els drets de la pel·lícula han sigut adquirits per Juno Films per a la seua distribució en sales en Estats Units i Canadà. "

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme