GRUPO PLAZA

de narrativa, poesia, assaig i teatre

Sargantana crea Galés Edicions per a l’edició de llibres en català i valencià

El grup, que entre 2020 i 2021 ha incorporat Editorial Brief, Aleta Ediciones i Desfiladero Ediciones, aposta per la creació d’aquest segell, el nom del qual rendeix homenatge a Jerònima Galés, la primera impresora i editora de València del segle XVI

6/05/2021 - 

VALÈNCIA. Grupo Editorial Sargantana continua el seu constant creixement i després de la incorporació de segells de prestigi com Editorial Brief, Aleta Ediciones i Desfiladero Ediciones, compleix un nou somni: la creació de Galès Edicions

Naix amb la voluntat de fer llibres per a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Illes Balears, i ho farà a través de quatre col·leccions per a adults: narrativa, poesia, assaig i teatre. Es tracta d’un nou segell que rendeix tribut a la primera impressora i editora de València del segle XVI, i que desitja potenciar i visualitzar a les dones, a més de ressaltar la seva importància en el món de l’edició així com en la difusió de la cultura (des del segle XVI fins a l’actualitat). 

Primers autors

Galés comença de seua marxa editorial amb la publicació dels guardonats en els Premis de Creació Literària del Consell de Mallorca Pau Tomás Ramis, María Veloy i Miquel Àngel Raió. Pau Tomás Ramis (Mallorca, 1975), és autor del Els gegants de Mallorca, Els gegants de Llucmajor un per un, La cultura popular a l’escola o S’Arenal durant la II República

En 2020 fue galardonado con el Premi Mallorca de Creació Literària en la categoría de Ensayo, concedido por el Consell de Mallorca, por la obra Els mallorquins a l’Olimpíada que no fou. Expedició a l’Olimpíada Popular de Barcelona, 1936. Aquest llibre tindrà la seua primera presentació al públic el 29 de maig a les 18 30 hores en la Plaça del Llibre de Gandia.

Marià Veloy (Barcelona, 1978) va estudiar Filosofía i és editor. Ha escrit, entre d’altres, dues novel·les Contra els homes d’acció (long list del Premi Òmnium Cultural 2018) i El món comença. El quadern de l’espia és la seua primera selecció de poemes. El jurat del Premi Mallorca de Poesia 2020 va destacar "la incorporació d’elements quotidians a l’expressió lírica" i el "caràcter innovador, que fusiona imatges poètiques amb el llenguatge cinematogràfic".

Miquel Àngel Raió va estudiar Comunicació Audiovisual a Barcelona. Ha conreat diversos gèneres videogràfics: publicitat, videoart, programes, microdocumentals per a la televisió, videodansa, ficció curta i experimental, etc. Des del 2009 treballa de productor i director de la companyia teatral Cia l’Aviador, de la qual és cofundador. També s’ha dedicat a la pedagogia del cinema.

Els darrers anys, ha participat en la creació creació videogràfica de nombrosos muntatges en teatres i sales de gran importància, i al costat de prestigiosos creadors com Andrés Lima, Carme Portaceli, Blanca Portillo o Ernesto Alterio.

Altres formes va guanyar en la modalitat de teatre per ser "una aposta «valenta i formalment perfecta", segons paraules del jurat. Com que la categoria de narrativa dels Premis de Creació Literària del Consell de Mallorca es va declara desert, des de Galés Edicions aposten per inaugurar la col·lecció de narrativa amb Mort en l’aire, una història de Francesc Jesús Hernàdez i Dobon.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas