GRUPO PLAZA

durant la tercera edició del Literary Market

Editorials y cineastes valencians s'uneixen per fomentar les adaptacions

23/11/2020 - 

VALÈNCIA. L’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) ha organitzat per tercer any consecutiu la iniciativa del Literary Market, que busca crear sinergies entre diferents sectors arreu d’Europa. Enguany s’ha presentat el Market Adapta, centrat en les relacions entre productes editorials i productes audiovisuals, tals com sèries de televisió o pel·lícules. La jornada celebrada el passat dijous, 11 de novembre, sota el nom Literary Market - Adapta s’ha celebrat en línia a causa de la situació sanitària però aquest fet no ha suposat un impediment per tal de posar en contacte les set editorials seleccionades amb vint productores d’arreu l’estat espanyol.

La inauguració ha estat conduïda per Joana Chilet, guionista, responsable de la productora audiovisual JCmedia i directora d’Adapta, que ha donat pas primerament a representants d’ambdós sectors protagonistes. Per una banda, Àfrica Ramírez, editora i presidenta d’AEPV, que ha exposat la tasca d’internacionalització que du a terme l’associació per a les editorials valencianes: “creiem que és important aquest pont ara entre editorials i productores perquè suposa arribar a un àmbit més al qual els llibres en valencià no han pogut arribar tant, no perquè siguen textos roïns sinó perquè no es coneixen.

El llibre valencià i en valencià té un potencial gran, comparable a la literatura d’altres indrets i llengües”. José Luís Moreno, Director Adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) també ha donat la benvinguda a la jornada explicant la plataforma ADAPTA, integrada pels participants de la jornada que posa a disposició de les productores un aparador virtual de títols valencians amb l’objectiu de futures adaptacions audiovisuals. “Estem encantats amb aquesta iniciativa perquè un dels objectius que tenim és no només promocionar la cultura audiovisual, sinó que l’audiovisual servisca per a promocionar altres àmbits de la cultura valenciana com els llibres o el teatre. Aquesta fusió és molt important”, ha afirmat Moreno.

La jornada ha continuat amb una conferència magistral a càrrec de Sidney Borjas, director d’Scenic Rights, i sota el nom de ‘El mercado de las adaptaciones: modelo de negocio’. Borjas ha posat l’èmfasi en la manca d’una figura que actúe de pont entre el sector literari i l’audiovisual: “em vaig adonar que no hi havia una porta entre el món literari i teatral i l’audiovisual, per això la nostra empresa s’adaptà a aquest escenari”. D’aquesta manera, tal com explica Marian Val, directora del programa Literary Market, “aquesta jornada va acompanyada d’unes sessions prèvies amb les editorials. Enguany les formacions, a càrrec de Teresa Cebrián, han estat enfocades a preparar els pitch per a la jornada de hui. Per tant, ajunta la vessant formativa de les editorials i la facilitació de contactes i de sinergies”.
 
Justament després de la ponència magistral, les set editorials participants han tingut un espai per als anomenats pitch, presentacions dirigides a les productores assistents dels seus projectes seleccionats. Les editorials valencianes que hi han participat són Edicions del Bullent, Lletra Impresa Edicions, Onada Edicions, Balandra Edicions, Edelvives, Bromera i Grafito Editorial. Per la vesprada s’han donat els espais One to One, reunions programades per a facilitar el contacte entre tots els agents participants (autores i autors, editorials i productores).

L’objectiu del Literary Market és crear sinergies i contacte entre les editorials valencianes i diferents sectors o diferents indrets del món.
Aquest projecte, encapçalat per l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el Ministeri de Cultura i Esport prové d’un projecte europeu liderat per AEPV i compta amb tres edicions des del I Congrés Europeu Literary Market celebrat a València l’any 2018. La segona edició, al 2019, va comptar amb la participació del sector de la il·lustració d’arreu d’Europa. Enguany ha estat el torn del sector audiovisual.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas