GRUPO PLAZA

en tres categories

El Centre del Carme seleccionat per als premis ‘Museums in Short’

31/08/2018 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme Cultura Contemporània ha sigut seleccionat per als premis ‘Museums in Short’, un concurs creat en 2012 que reconeix la tasca de promoció dels museus i dels centres d’art en l’àmbit audiovisual i divulgatiu. El Centre del Carme és l’única institució cultural espanyola present en la cinquena edició d’aquest concurs en què han participat 49 museus de 20 països europeus. El vídeo presentat pel Centre del Carme és un dels 12 seleccionats que competeixen en tres categories: millor vídeo promocional, millor vídeo d’exposicions i millor ‘storytelling’. 

Concretament, el centre de cultura contemporània és finalista en la categoria de vídeo promocional junt amb el Museu Arqueològic de Làrissa (Grècia); el Museu del Motor de Riga (Letònia); la Fundació Ferrara Arte - Palazzo dei Diamanti (Itàlia), i el Museu de les Titelles de Ljubljana (Eslovènia). El gerent del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha destacat la tasca divulgativa que tenen els museus i els centres d’art i, per tant, l’obligació d’invertir esforços “tant en la promoció com en l’àmbit de la mediació cultural perquè la creació contemporània, en el nostre cas, no sols arribe al públic sinó que desperte interés i estima”.

Pérez Pont ha assenyalat, així mateix, la importància de participar en aquest certamen que “ens permet continuar teixint xarxes de contacte amb altres centres i institucions de l’àmbit internacional”. El vídeo del Centre del Carme en què ha col·laborat el periodista valencià, Carles Claver, junt amb els departaments de Comunicació i Educació, i Mediació del Consorci de Museus, arreplega la filosofia d’aquest espai com a centre obert a la ciutadania, a les arts i als públics, un espai d’agitació cultural en el cor de València.

‘Museums in Short’ és un projecte del MUS IL –Museu de la Indústria i el Treball de Brescia (Itàlia)– en col·laboració amb l’EMA –European Museum Academy–, la Fundació Brescia Musei (Itàlia) i el Fòrum de Cultures Eslaves. Un jurat internacional format per professionals de museus, mitjans de comunicació i vídeo donarà a conéixer aquest cap de setmana els premiats en les diferents categories.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas