GRUPO PLAZA

en la doble faceta de compositor i director

El compositor valencià Francisco Coll rep el premi BBC Music Magazine Awards 2022

Els nominats en els BBC Music Magazine Awards van ser Frank Peter Zimmermann (violí), Bamberg Symphony Orchestra i el director Jakub Hrůša; Krystian Zimerman (piano), London Symphony Orchestra i Simon Rattle; i Patricia Kopatchinskaja (violí) i Sol Gabetta (violoncel), Camerata Bern i Francisco Coll

1/05/2022 - 

VALÈNCIA. El compositor valencià Francisco Coll, que va ser compositor resident del Palau de la Música en les temporades 2018-19 i 2019-20, ha resultat guanyador en els prestigiosos BBC Music Magazine Awards 2022. Els premis rebuts per Coll van ser donats a conéixer passat divendres en el Kings Place de Londres. En concret corresponen a les facetes de compositor i director en la categoria 'Concerto', pel seu treball en el CD 'Plaisirs Illuminés' al costat de Sol Gabetta i Patricia Kopatchinskaja. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha felicitat a Coll pels premis aconseguits i ha recordat que enguany també ha guanyat altres premis internacionals importants com són els ICMA Awards. En este sentit, Tello ha volgut destacar “l'encert en la seua designació com el nostre primer compositor resident, ja que d'una banda ens ha permés que puguem assistir el pròxim 25 de maig a l'estrena absoluta de la seua obra “Lilith” amb l'Orquestra de València, però també gaudir de l'estreta vinculació que estem mantingut amb ell al llarg dels anys, i que tant prestigia a la nostra institució i a la nostra Orquestra”.

De fet, Coll va preparar les “Trobades de composició amb Francisco Coll”, que es van desenvolupar en les temporades 2018-19 i 2019-20, treballant amb l'Orquestra de València i reunint un gran nombre de sol·licituds en la convocatòria prèvia, de les quals van ser seleccionats sis alumnes. En l'estrena de “Lilith”, a l’Auditori de les Arts, també s'interpretarà una altra obra de Coll, “Túria, Concert per a guitarra” amb el concertista Jacob Kellermann i que dirigirà Christian Karlsen. Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha felicitat a Coll pels premis i ha destacat respecte a l'estrena amb l'Orquestra de València, que és “un gran esdeveniment musical que ningú hauria de perdre's, i a més dirigint ell mateix la seua obra, precisament coincidint amb els premis que acaba de rebre, com a director i compositor”. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email