GRUPO PLAZA

En col·laboració amb l’editorial Cascada

El Consorci de Museus aborda la relació entre educació i art amb el llibre 'Comissariat, pedagògic?'

30/12/2022 - 

VALÈNCIA. El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’editorial Cascada, presenta el llibre Comissariat, pedagògic? Exploracions transformadores de la pràctica curatorial. Es tracta de la sisena entrega d’Art + Educació, una col·lecció d’assajos divulgatius, dirigida per María Acaso, que reflexiona sobre la influència de l’art en l’educació i estudia el seu valor pedagògic a escala teòrica i pràctica.

Escrit per Irene Amengual, Clara Boj, Luis Camnitzer, José Campos, Mônica Hoff, José Luis Pérez Pont, Gabriel Pérez-Barreiro i Marisol Salanova, el llibre aborda el valor pedagògic de les pràctiques artístiques amb una visió holística, amb la curadoria i l’educació com a activitats complementàries. En aquest es recullen els resultats d’una sèrie de trobades fetes en el màster PERMEA en les seues diverses edicions.

Des que vam impulsar el màster PERMEA en 2018, la necessitat d’un desplaçament cap a l’àmbit pedagògic en les pràctiques institucionals de museus i centres d’art ha generat un espai discursiu que es configura com un eix clau des del qual donar forma als programes expositius, d’acció cultural i educatius. Amb aquesta publicació abordem la relació i influència de l’art en l’educació i viceversa”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont. 

Davant de les diferents maneres d’entendre l’àmbit pedagògic dins del món de l’art, la publicació tracta d’avaluar de manera col·lectiva l’anomenat ‘comissariat pedagògic’ a través d’una sèrie de textos que parteixen de les experiències, els coneixements i les posicions d’artistes, professionals del comissariat i l’educació en museus.

 Es tracta d’una aproximació a la pràctica curatorial que es formula des del potencial educatiu de l’exposició i les narratives que la conformen, i es desplega a través d’eines i dispositius tant artístics com educatius o d’una altra índole, formulats per a activar el diàleg amb els públics en diferents moments del procés expositiu, formant un itinerari que no comença ni acaba necessàriament en l’exposició.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas