GRUPO PLAZA

Narratives Hiper/Textuals (NH/T)

El Consorci de Museus i l'ESAT situen a València com a seu de l'art digital

3/10/2016 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme de València acull el VI Seminari Internacional de Narratives Hiper/Textuals (NH/T) del 6 al 8 d'octubre. Es tracta de la primera vegada que València participa en eixa trobada considerada com un dels més importants que existixen sobre nous llenguatges del món digital aplicats a l'art i a les disciplines del videojoc, art digital o net art, etc. El Seminari, que organitzen l'Escola Superior d'Art i Tecnologia de València i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, se celebra de forma simultània a València i a Montevideo (Uruguai) alternant les ponències en el Centre del Carme i en la Facultat d'Arts uruguaiana. 

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha manifestat la seua satisfacció perquè el Centre del Carme siga seu d'un seminari que unix tecnologia i art i que té com a base la investigació, la qual cosa representa per al Consorci de Museus i per al Centre del Carme un dels nostres objectius principals per a esta nova etapa”. Pérez Pont ha recordat així mateix que “es tracta de la primera col•laboració que establix el Consorci de Museus amb l'Escola Superior d'Art i Tecnologia i de la que sorgiran nous projectes comuns, dins de la nostra línia de col•laboracions amb l'àmbit educatiu. Amb esta trobada, a més comencem a treballar junt amb centres internacionals”.

El director d'ESAT LAB i coordinador de la trobada, Solimà López, ha manifestat que “la justificació de la celebració d'este Seminari en l'entorn del Centre del Carme és que una de les línies d'investigació en què ens trobem es focalitza en la nova museografia interactiva vinculats per al gaudi, a través de noves tecnologies, de continguts expositius com a realitat augmentada, virtual, gamificació, així com la investigació en els nous llenguatges de creació contemporània vinculats amb les noves tecnologies…”.

El Seminari Internacional de Narratives Hiper/Textuals (NH/T) té com a finalitat generar un punt de trobada regional i internacional per a discutir i presentar reflexions i investigacions en el camp de les arts digitals, l'educació amb nous mitjans, la museografia interactiva, la propietat intel•lectual en l'era digital, els videojocs els relats transmitja i altres manifestacions de la Cultura Digital.

L'objectiu d'esta trobada és potenciar visions i idees ja existents en l'àmbit de les arts digitals i electròniques, així com també de generar nous interrogants a temes actuals que involucren les dites arts en el públic general.
Les activitats programades inclouen ponències, taules redones, espais expositius i performances audiovisuals, en el que participen grans professionals llatinoamericans dels temes relacionats amb el mitja art i el videojoc. En les ponències que es realitzaran des de València participaran a més de Solimán López (ESAT LAB), Moisés Mañas (Universitat Politècnica de València), Clara Boj (Universitat d'Alacant) i Diego Díaz (Universitat de Múrcia), Virginia Paniagua, (UPV) i José Ramón Alcalá (Universitat de Conca).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email