GRUPO PLAZA

CCCC Film Lab

El Consorci de Museus impulsa el rodatge de 21 curtmetratges

25/07/2023 - 

VALÈNCIA. La nova incubadora de talent emergent audiovisual del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, CCCC Film Lab, ha seleccionat 21 projectes de curtmetratge en la primera edició del programa, que es desenvoluparà al Centre del Carme a partir del mes de setembre, incloent-hi formació i material per al rodatge i l’edició dels films.

Dels 74 projectes presentats en aquesta primera convocatòria, llançada a l’abril, el jurat ha seleccionat per unanimitat els de Samuel Sebastián Pérez, Esteban Beltrán, Anna Enguix, Javier Artigas, Maria Ortuño, Adriana Hipatia López, Berta Masramon, Javier Berganza, Andrés García, Marina Reig, Iván Fernández de Córdoba, Maria Vanacloig, Josep Uris, Ane Beaskoetxea, Carolina Navarro, Elena Nemenyi, Daniel Martínez, Ramón Alfonso, Joan Gómez, Anna Katarina Martin i Rubén Fernández.

Els projectes aborden diversos gèneres, des del drama fins a la comèdia, passant pel cinema més experimental, i més de la meitat estan dirigits per dones.

Des de setembre de 2023 i fins a finals d’any, el Centre del Carme es transformarà en un centre de creació audiovisual que inclourà tallers, xarrades i jornades sobre la indústria, impartides per professionals de prestigi reconegut. La metodologia de treball serà eminentment pràctica, abordant cada projecte de manera personalitzada. Posteriorment, els curtmetratges seran escrits, produïts i rodats.

El director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que res és més necessari que “donar suport i acompanyament al talent que s’obri camí en el complex món de la creació. CCCC Film Lab segueix la línia d’impuls al talent emergent dels nostres CCCC Music Lab i CCCC Escena Lab, amb els quals, des del Consorci de Museus, hem obert una línia de treball formativa i de creixement per a joves”.

“Es tracta d’incubadores amb les quals donem visibilitat a artistes de disciplines diferents amb l’objectiu de facilitar la realització dels projectes, en aquest cas en el camp audiovisual”, ha afegit.

“M’agradaria destacar la varietat de gèneres dels curts presentats. Tenim des de comèdies fins a drames bastant intensos, fins i tot algun curt de caràcter experimental”, assegura el director de CCCC Film Lab, Pau Vergara, que ha volgut destacar la qualitat de les propostes presentades.

“El nivell ha sigut molt alt i ha costat molt seleccionar els projectes finals. També m’agradaria destacar que més de la meitat dels projectes estan dirigits per dones. Per això, és fonamental estar-hi atents i donar veu a les noves mirades del jove talent que està despuntant en el nostre cinema. No podia ser d’una altra manera, que aquesta incubadora de talent audiovisual ho tinguera en compte a l’hora de seleccionar els projectes”, hi afig Vergara.

El jurat d’aquesta nova convocatòria pública del Consorci de Museus ha estat format pel director gerent del CMCV i director del CCCC, José Luis Pérez Pont; l’escriptora i vicepresidenta del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana, Dolors López Alarcón; el productor executiu, cineasta i director de CCCC Film Lab, Pau Vergara Belinchón, i l’artista audiovisual Pepa L. Poquet; n’han seleccionat per unanimitat 21.

Els principals criteris de valoració han sigut la coherència del discurs, l’originalitat, la consistència, el caràcter innovador i la qualitat artística de les propostes, així com la premissa i la viabilitat tècnica i artística dels projectes.

Els tallers incubadora, les jornades sobre indústria audiovisual, les pràctiques de rodatge i el seguiment tutoritzat es desenvoluparan a partir de setembre de 2023 al Centre del Carme, a València.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas