GRUPO PLAZA

EL 5 DE MAIG

El documental sobre l'accident de metro de València s'estrena a l'Aragó Cinema

2/05/2017 - 

VALÈNCIA. El documental L'estratègia del silenci s'estrena el proper divendres 5 de maig a les 20h a l'Aragó Cinema de València (avinguda del Port, 1). El director del documental, Vicent Peris, i la presidenta de l'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, presentaran la pel·lícula i després de la projecció hi haurà un col·loqui obert a la participació del públic.

L'estratègia del silenci narra els deu anys de lluita de les víctimes de l'accident de metro de València de 2006. Davant de l'apagada informativa, el mur de silenci del Govern valencià i l'oblit social, un grup de famílies començà el que semblava una causa perduda: esbrinar la veritat sobre què passà aquell dia fatídic i buscar justícia per als que van morir i els que van resultar ferits. Una lluita que va exposar la corrupció, els intents de compra de voluntats del Govern i el servilisme dels mitjans de comunicació. 

La història de la persistència de les víctimes fins que van trobar un altaveu en el programa Salvados, que va provocar una onada de solidaritat ciutadana. I de com van seguir lluitant fins que el Parlament Europeu atengué les seues reivindicacions, el Govern va demanar perdó formalment i les Corts Valencianes van realitzar una nova investigació sobre l'accident i la seua gestió, que va identificar 13 responsables.

En paraules del director, Vicent Peris, “el documental és el resultat de gairebé cinc anys de seguiment a les víctimes. Un relat construït en primera persona amb els records, les experiències i els testimonis dels seus protagonistes, gràcies al coratge i la generositat de tots els membres de l’Associació.”

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme