GRUPO PLAZA

MOSTRA DE VALÈNCIA

El duo Free Town celebra un concert en homenatge al cineasta Toni Canet

28/10/2019 - 

VALÈNCIA. La Mostra de València – Cinema del Mediterrani i la Fundació SGAE celebraran el dimarts 29 d'octubre un concert del duo Free Town en homenatge a Toni Canet, pioner i figura de referència de l'audiovisual valencià mort el novembre de 2018. Serà a la Sala SGAE Centre Cultural de València (C/ Blanqueries, 6), a les 19 hores i l'entrada és gratuïta.
 
Aquest tribut s'inscriu en el programa d'activitats paral·leles de la 34a Mostra de València – Cinema del Mediterrani, que enguany ha volgut celebrar la figura del realitzador valencià amb la publicació també de la seua biografia El fill del calciner, signada pel periodista i escriptor Carlos Aimeur, i la projecció en la jornada inaugural del certamen de la pel·lícula pòstuma de Canet, Calç blanca, negro carbón.
 
El llibre El fill del calciner, l'edició del qual ha comptat amb el suport de la Fundació SGAE, mitjançant el seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, i de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), proposa un recorregut per la vida i l'obra de Toni Canet, a partir dels testimoniatges de nombrosos amics, companys i familiars. Aimeur el defineix gràficament com "un making of de la vida de Canet. Una persona plena de vitalitat, d'honestedat i amb una capacitat enorme per a aconseguir molt amb tot just res. Un lluitador nat”.

Un record musical

Sota el lema Elegia a Toni Canet. In memoriam, la formació Free Town, composta per Jesús Salvador ‘Chapi’ (vibràfon i percussió) i Carles Salvador (marimba i percussió), oferirà un programa en directe amb obres de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Béla Bartók, György Ligeti, Paco de Lucía, Astor Piazzolla i Sonny Rollins. Un original repertori amb el qual es vol “recordar la figura del cineasta Toni Canet, a través de les seues actituds i sentiments fascinants cap a la vida i la música, interpretant algunes de les músiques de què parlàvem en aquelles llargues converses que solíem mantindre amb ell, plenes de vitalitat i d'honestedat”, en paraules dels propis músics. Jesús Salvador ‘Chapi’ va participar activament en l'última producció de Canet, Calç blanca, negro carbón (2017).
 
Free Town és un projecte basat en la música de hui, l'espontaneïtat, la creació i la improvisació com a mitjans d'expressió. La formació interrelaciona la força i el carisma de la música popular amb l'intel·lecte formal de les grans creacions de la història de la música, sota l'influx de les sonoritats de la marimba i el vibràfon percudits.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme