GRUPO PLAZA

campanya de suport

El Gremi de Llibrers recorda que, en la fase 1, “ens retrobem a les llibreries”

18/05/2020 - 

VALÈNCIA. Amb l’entrada en la fase 1 de tots els territoris de la Comunitat Valenciana el Gremi de Llibrers de València ha posat en marxa la campanya Ens retrobem a les llibreries per a rellançar l’activitat a les llibreries valencianes com a espais segurs de difusió i prescripció cultural. A partir del dilluns 18 de maig, amb l’entrada en una nova fase, les llibreries tornen a obrir les portes i es posen de nou al servei de lectors i lectores per a posar l’abast de la societat tota l’oferta cultural amb garanties de seguretat i higiene. 

Les vendes de llibres durant la quarantena han patit una forta davallada. L’obligada suspensió de la Fira del Llibre de València i dels actes i esdeveniments al voltant del Dia del Llibre han colpejat el sector. No obstant això, els libreters i llibreteres valencians han respost durant estos temps difícils. Durant la pandèmia moltes llibreries agremiades a través de la seua pàgina web o xarxes han continuat realitzant reserves i comandes. Ara, amb la nova situació, les llibreries valencianes volen continuar al costat de la ciutadania obrint les portes i contribuïnt a la tornada de la normalitat. 

La campanya Ens retrobem a les llibreries compta amb el suport de professionals de la comunicació, la literatura i la cultura. A través d’un video i d’accions a les xarxes socials (#EnsRetrobemALesLlibreries) i mitjans de comunicació les llibreries celebren la seua reapertura, la tornada a l’activitat i la vocació dinamitzadora i de servei públic dels professionals del sector. La cultura és un bé de primera necessitat i els nostres llibreters i llibreteres són conscients del seu paper en la tornada a la normalitat. 

El Gremi de Llibrers de València és l’associació professional que reuneix els llibreters i llibreteres valencians des de fa més de quaranta anys amb l’objectiu d’impulsar el paper de les llibreriees com a dinamitzadors culturals i participant en la vida pública mitjançant la difusió de la cultura, la lectura i el llibre. El gremi de Llibrers de València pertany a CEGAL (Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros), està integrat en COVACO (Confederació Valenciana de Comerç), és membre fundador de fundadors de FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura) i  pertany al Consell Assessor del Llibre (Generalitat Valenciana).

Entre les moltes activitats, el gremi participa de forma activa en l’organització de la Fira del Llibre de València, la campanya de Bono Llibre, activitats de foment lector impulsades per FULL i en general en activitats de foment de la participació de llibreries en fires, trobades i actes culturals.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme