GRUPO PLAZA

el 22 de juny

El grup islandés de corda Nordic Affect arriba a València amb un repertori contemporani i barroc

19/06/2017 - 

VALÈNCIA. El conjunt islandés Nordic Affect actuarà el 22 de juny, a les 20:00 hores, al Palau de la Música de València, dins dels Festival ENSEMS. Aquest concert necessitarà la participació del públic per al desenvolupament de l'acte. Els components de Nordic Affect són Halla Steinnunn Stefánsdóttir (violí) Antina Hugosson (viola) Hanna Loftsdóttir (violoncel i viola da gamba) i Garún Óskardóttir (clavecí). 

Fundat en 2005, Nordic Affect està format per un grup d’intèrprets d’instruments d’època units per la seua passió per recrear des d’una perspectiva diferent formes musicals ja conegudes i per aventurar-se en nous terrenys musicals. Convençuts que la música no té fronteres, Nordic Affect es caracteritza per la seua versatilitat i per l’eclecticisme del seu repertori. Ha portat la seua música al públic habitual de la música barroca, la música contemporània i el rock, interpretant músiques de la reconeguda cantant islandesa, Björk

Repertori del concert a València

Al concert de València interpretaran les peces: 'Raindamage' de Vakgeir Sigurasson, composta per al grup i que va ser estrenada a la Biblioteca de l’Aigua  de Roni Horn a Islàndia en 2014. A continuació 'Point de departure' de Hildur Guanadóttir. En l’obra s’explora la delicada relació entre una persona i el seu instrument, afegint l’afinació amb altres músics i les seues veus. Les intèrprets necessiten tocar com si foren un únic instrument, una veu.

La següent peça del concert 'Clockworking' va ser un encàrrec del grup a Maria Huld Markan Sigfúsdóttir en 2013. La peça està escrita per a un trio de corda barroc i electrònic i es basa en repetits motius rítmics i material tonal que funcionen com a rodes dentades de diferents grandàries en un mecanisme humà.  Està influenciat per les cançons de treball tradicionals i la idea del treball manual repetitiu com a font per a la música i les rimes.

Tancarà el concert l’obra 'Shades of Sailence' d’Anna Thorvaldsdóttir; 'A wheel, slowly, rolling out of itself' de Jóhann Jóhannsson, compositor de bandes sonores de pel·lícules com 'Blade Runner 2049' o 'The theory of everything', guanyadora d’un globus d’or, i per últim 'Pýd' el títol al·ludeix a una descripció meteorològica islandesa i es tradueix com a favorable, suau o agradable. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas