GRUPO PLAZA

'manspreading'

El guanyador d'un Goya, Abdelatif Hwidar, presenta en Las Naves un curt sobre els micromasclimes

19/11/2018 - 

VALÈNCIA. El curtmetratge Manspreading arriba este dimecres a Las Naves de la mà del seu director, el guanyador d'un Goya Abdelatif Hwidar, qui participarà en un col·loqui amb el públic assistent. La cinta, impulsada per Las Naves, reflexiona sobre els micromasclismes i ha sigut premiada en diversos festivals nacionals i internacionals. La projecció tindrà lloc a les 19 hores en l’espai escènic La Mutant. 

El títol que dóna nom al treball, Manspreading, és un anglicisme que s'ha popularitzat per denunciar una forma de micromasclisme freqüent als mitjans de transport públics. L'antagonista de la història viatja amb metro i ocupa seients adjacents en seure's amb les cames obertes, la qual cosa genera l'enfadament d’una passatgera. Este projecte ha estat possible gràcies a l'impuls de Las Naves, entre els objectius fundacionals de la qual destaca l’aposta per la igualtat i la innovació.

«Encara queda molt per fer en justícia de gènere i el sector de la creació hem d'aportar el nostre granet d'arena per generar reflexions individuals i, en definitiva, debat social», ha apuntat el director Hwidar. «Qui veja la cinta sentirà que viatja dins d’este vagó de metro i experimentarà incomoditat, sentiments oposats, fins i tot pot ser que riga quasi alhora que es cabreja», ha afegit el cineasta, per a qui «hauria d'haver més gent com la nostra protagonista: persones valentes que no es mosseguen la llengua davant de qualsevol injustícia que presencien».

La productora valenciana La Marmota Insomne està darrere del curtmetratge,  que ha comptat amb un equip de 60 professionals, la majoria de València, entre ells la parella protagonista, formada per l'actriu Clara de Lluna i l'actor Marco Huertas. El guió partix d'una idea original de Chon González i està elaborat per González i Hwidar. La banda valenciana Lluna i Panorama dels Insectes, liderada per Carlos Luna, s'ha encarregat de la banda sonora.

En Manspreading destaquen els silencis, el llenguatge gestual, l'humor negre i subtil i la interpretació del tàndem Clara de Lluna i Marco Huertas. La cinta ha guanyat el premi Felipe Osanz del Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comas de Vinaròs, el premi millor curtmetratge MeQuedoCorto del Festival de Música MiaQué, el premi de l'audiència en el Festival Porte7 (Porto Internacional Short Film Festival), el segon premi de la X edició del Festival de Cinema de Villa María del Triunfo y Lima Sur i el premi a la millor banda sonora original del Festival Nacional de Curtmetratges de Talavera–Premis Pávez.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas