GRUPO PLAZA

en el seu 70 aniversari

El Magnànim entrega els premis València en una gala en el Centre del Carme 

18/10/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, que compleix 70 anys enguany, ha presentat aquest dijous en roda de premsa als guanyadors dels Premis València i València Nova 2018, que atorga aquesta entitat depenent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València.

L'acte ha comptat amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i del director del Magnànim, Vicent Flor, que han acompanyat als premiats d'enguany, Antoni Corominas, Jordi Julià, Javier Velaza, Joanjo Garcia, Núria Tamarit, Estefanía Cabello i Mònica Richart, detalla la corporació provincial en un comunicat.

La presentació s'ha realitzat en la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència, amb una exposició dels llibres ja editats i els quadres originals que l'artista Manuel Boix ha creat expressament per als guardonats.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha felicitat als premiats, "els autèntics protagonistes de la gala" i ha anticipat que la gala, en un any en què se celebra el 70 aniversari del Magnànim, serà "divertida i plena de sorpreses". També ha subratllat el suport de la Diputació a la creació a través d'aquests guardons i de molts altres premis comarcals i locals que reben la seua ajuda econòmica.

La gala de lliurament se celebra a partir de les set i mitja de la vesprada en la sala Refetori del Centre del Carme, presentada pel periodista Eugeni Alemany i amb l'actuació del grup Jazzmàtiks i del rapsode Vicent Camps.

Potenciar la participació dels joves

Per la seua banda, el director del Magnànim, Vicent Flor, que ha valorat la consolidació dels canvis introduïts en la nova etapa, ha avançat que per a pròximes edicions estudien canvis en la categoria de menors de 31 anys, amb l'objectiu d'afavorir la participació "especialment en la modalitat d'assaig i narrativa". Els canvis passarien per "ampliar l'edat fins als 35 anys o obrir la categoria a autors i autores que no hagen publicat", ha detallat.

Respecte a les categories que han quedat desertes, especialment les de narrativa en castellà, malgrat la nombrosa participació, Flor ha assenyalat que és una "prova de la independència i qualitat dels jurats".

Premiats

Els premiats s'han mostrat agraïts amb la Institució Alfons el Magnànim i amb la Diputació. El guanyador del de poesia en castellà, Javier Velaza, ha afirmat que és "un plaer" estar en la gala, "tant pel premi com pel tracte rebut".

Per la seua banda, el de poesia en valencià, Jordi Julià, ha agraït que les institucions "aposten per la cultura, la creació i la llengua en moments com aquests".

La primera guanyadora del premi de novel·la gràfica, Núria Tamarit, ha ressaltat que "una institució com el Magnànim aposte pel treball de tants dibuixants que estan creant en la penombra".

Els guardonats també han dedicat part de les seues intervencions a parlar dels seus llibres, que tracten temes "diversos i universals" com el dolor i l'amor i la cerca del jo en un temps impregnat de màquines i tecnologia, com és el cas d'Estefanía Cabello, València Nova de poesia en castellà.

També han escrit històries sobre la maduració personal, l'amor, la mort o l'autisme, com ha apuntat la premi València Nova de narrativa en valencià, Mònica Richart; "la València dels noranta que ens van deixar en herència", que Joanjo Garcia ha destacat de la seua novel·la, guanyadora del premi de narrativa en valencià, o l'estudi de l'evolució i la situació de la sanitat pública i universal, tema central de la recerca del premi València d'assaig 2018, Antoni Corominas.

Edicions Bromera s'ha encarregat de la publicació dels llibres premiats en les modalitats de narrativa i poesia en valencià, mentre que Hiperión dels distingits en poesia en castellà. Andana Edicions publicarà el premi de novel·la gràfica i la mateixa Institució Alfons el Magnànim ha editat el llibre d'assaig, que passa a formar part de la col·lecció Estudis Universitaris.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas