GRUPO PLAZA

LAS FALLAS, FINS A LA VIQUIPÈDIA

El Museu Valencià d’Etnologia convoca el concurs fotogràfic Wiki Loves Folk Especial Falles

12/03/2019 - 

VALÈNCIA. Wiki Loves Folk és un concurs fotogràfic de festes populars, en l’àmbit de l’Estat espanyol, convocat per Wikimedia España. Des de 2016, el Museu Valencià d’Etnologia, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia i l’Associació d’Estudis Fallers, organitza, dins d’aquesta convocatòria anual, un concurs especial al voltant de les Falles, amb l’objectiu principal d’ampliar els recursos fotogràfics existents en la Viquipèdia sobre la festa fallera.

El Museu Valencià d’Etnologia proposa als valencians i valencianes, i als visitants de qualsevol lloc del món, eixir al carrer, gaudir de la festa, fer moltes fotos i compartir-les en el repositori d’imatges de la Viquipèdia, conegut com a Wikimedia Commons. El període per a participar i pujar les fotografies comprén des del 20 de març fins al 30 d’abril de 2019. El sistema de pujada a la xarxa és molt fàcil i intuïtiu, però en cas de tindre qualsevol dubte, el personal de la Biblioteca del Museu d’Etnologia ofereix la seua ajuda per a poder pujar-les amb èxit.

Una vegada tancat el període de participació, un jurat triarà als guanyadors o guanyadores en les dues categories establertes: Millor fotografia d’una falla i Millor fotografia d’una activitat fallera. Els premiats o premiades rebran dos lots de llibres formats per algunes de les publicacions més emblemàtiques del Museu Valencià d’Etnologia, com ara el catàleg de la mostra Inventant la tradició: indumentària i identitat. Així mateix, les fotografies participaran en el concurs Wiki Loves Folks de Wikimedia España, amb la possibilitat de guanyar importants premis en forma de material fotogràfic.

Una micro-exposició per a motivar la participació

El hall del Museu Valencià d’Etnologia acollirà, a més, una mostra fotogràfica amb les imatges guanyadores de la convocatòria del passat any, junt amb altres fotografies seleccionades d’entre les més de 300 que es van alliberar en l’edició de 2018. Aquesta micro-exposició, que es podrà visitar fins al 31 de març de 2019, té com a objectiu difondre les imatges que participaren l’any passat, per tal de fomentar la participació i incrementar el nombre d’imatges falleres alliberades en l’enciclopèdia més consultada del món.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme