GRUPO PLAZA

'Les Arts en Paral·lel’

El Palau de la Música dedica un concert al compositor Joaquín García d'Antonio

17/01/2024 - 

VALÈNCIA. El programa ‘Tonades, nadales i cantades. De València a Las Palmas: Un viatge d'anada i tornada’, inicia una nova edició de ‘Les Arts en Paral·lel’, el veterà cicle gratuït del Palau de la Música que dirigix Ángeles López Artiga i coordina Rafael E. González. La cita serà aquest dijous a les 19.30 hores, i el públic podrà escoltar un concert dedicat a Joaquín García d'Antonio, protagonitzat per la soprano Ruth dels Reis, el tenor Jesús Rita, el violinista Francisco José Valero, el flauta de bec Grabiel Santos i l'organista Juan Pablo Valero.

El director del Palau, Vicente Llimerá ha destacat d'este cicle que “és un fix en la nostra programació i de molta qualitat, que des de 1991 interrelaciona les diverses disciplines artístiques i que torna a oferir els concerts en la que és la seua sala, la “Joaquín Rodrigo”. Llimerá ha afegit respecte a este primer programa que “repassa l'obra del compositor Joaquín García de Antonio, un dels referents del barroc valencià, mestre de capella en la catedral de Las Palmas de Gran Canaria, i que va compondre al voltant de sis-centes composicions”.

Per part seua, López Artiga ha afegit que “cada esdeveniment d'este cicle és una oportunitat per a submergir-se en un món on la creativitat, la reflexió i l'emoció convergixen per a crear experiències inoblidables, en el qual descobrir el poder transformador de l'art en totes les seues manifestacions”.

La següent cita del cicle serà el 21 de febrer, protagonitzada per l'escriptora Espido Freire que submergirà al públic en l'univers sonor de Jane Austen amb la col·laboració de la Nostrum Mare Camerata, dirigida per Jacobo Christiansen, oferint una lectura-concert que explorarà composicions de Dowland, Mozart, Beethoven, Paganini, Schubert, Rossini i Offenbach.

El 6 de març, el cicle portarà a una reflexió històrica amb la Coral Juan Bautista Comes en la conferència-concert “Coral Juan Bautista Comes: Un Referent Cultural i Històric”, dirigida per Cristina Contreras i amb la participació de Rosana Pons, professora d'Història de la Música del Conservatori Municipal “José Iturbi” de València. S'interpretaran obres de Gomar, Eslava, López Artiga, Britten i Arias.

I finalment, el 4 d'abril, el Grup Instrumental Aires del Mediterrani, dirigit per Juan Bta. Meseguer, explorarà la relació entre música i ball amb la participació de l'Acadèmia de Ball Pas a Pas. Obres de Manuel de Falla, Astor Piazzolla, Juan Bta. Meseguer i altres seran el fil conductor d'este vibrant concert.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas