GRUPO PLAZA

Consorci de Museus i IVAJ

El programa 'Cercles' de mediació cultural s'amplia per als joves de Vila-real

4/02/2019 - 

VALÈNCIA. El Consorci de Museus en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amplia el seu programa 'Cercles' de mediació cultural per a joves a Vila-real, amb el projecte 'Inflexions' de les mediadores Jodie Dinapoli i Elisa Matallin.

'Inflexions' estableix un vincle cultural entre un grup de joves que, des de l’Espai Jove de Vila-real i l’entorn en què aquest centre es troba, participen, descobreixen, reflexionen i creen cultura a la ciutat. El programa consta de sessions centrades en el fet que els participants desenvolupen un aprenentatge personal i en equip, així com aptituds socials, emocionals, creatives i de coneixement.

Aquesta activitat busca dotar de veu i capacitat de lideratge la joventut, "creadors de cultura del present i del futur". Es treballarà l’autonomia de decisió del grup a partir de l’ús d’eines quotidianes per a definir regles i accions en funció dels seus interessos, així com socialitzar per mitjà de les activitats artístiques i culturals programades a la ciutat.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha presentat aquest matí el projecte acompanyat per la regidora de Participació Ciutadana i Joventut de l’Ajuntament de Vila-real, Gemma Gil Tellols.

Pérez Pont ha recordat que “l’objectiu d’aquesta convocatòria és oferir als i les joves un lloc de reunió, reflexió i aprenentatge col·lectiu entorn de la creació artística actual”, i ha afegit que “«Inflexions» pretén connectar les xiques i xics mitjançant la seua quotidianitat, buscant la trobada amb artistes i el desenvolupament de diferents disciplines per a convertir-los en agents actius del fet cultural”.

El director del Consorci de Museus ha destacat la importància de “vertebrar el nostre territori per mitjà de projectes culturals que serveixen tant per a compartir sinergies i sumar esforços amb l’administració local en una oferta de qualitat com per a fomentar l’accés i la participació de tota la ciutadania, sense importar la seua edat o condició social”.

El projecte 'Inflexions' es desenvoluparà a partir del pròxim 9 de febrer a l’Espai Jove de Vila-real, encara que la inscripció per als participants continuarà oberta fins a la setmana que ve. 

Segona edició de 'Cercles'

El programa 'Cercles' es va iniciar l’any passat amb tres projectes seleccionats per a Alacant, Castelló i València, un per província: 'MacaParkingClub' d’Esther García Guixot, al Museu d’Art Contemporani d’Alacant; 'Pop into...' del Col·lectiu Irene G. & Irene G., al Museu de Belles Arts de Castelló, i 'En-red-arte' de Marcos Pastor Hidalgo, al Centre del Carme Cultura Contemporània. Després de l’èxit de la seua primera convocatòria, en què els xics i xiques van desenvolupar les seues habilitats en contacte amb diferents disciplines artístiques, els tres projectes emprenen en aquest 2019 la seua segona edició.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas