GRUPO PLAZA

el 12 de maig

El 'quatuor' de corda Diotima actua dins dels festival Ensems amb un concert al Palau 

11/05/2017 - 

VALÈNCIA. Demà 12 de maig, a les 20:00 hores el Quatuor Diotima actuarà en la Sala Rodrígo del Palau de la Música dins del festival Ensems 2017. Diotima està compost per Yun-Peng Zhao (violí), Constance Ronzatti (violí) Frank Chevalier (viola) i Pierre Morlet (violoncel). 

Al concert, Quatuor Diotima interpretarà a la primera part 'Ainsi la nuit per a quartet de corde' de Henri Dutilleux , estrenada a Paris en 1977, l’obra s’articula en breus seqüències que més que causar impressions de caràcter extramusical o poètic, el que proposen són diverses concepcions del so, encara que la imatge de la nit siga inevitable tant pel títol com pel material utilitzat. 

A continuació Diotima interpretarà el Quartet de cordes 'Indicio' de Mikel Urquiza que descriu la seua obra amb les següents paraules "són quatre moviments interpretats sense pauses. Els dos primers es basen en articles de premsa del període en què vaig escriure la peça: 'el último rinoceronte blanco'; 'superfície de Plutón'". El quart moviment és un homenatge a la sèrie escultòrica 'Gluts' (1986-95) de Robert Rauschenberg, construïda amb brossa. El tercer moviment, al contrari que els altres tres, es retira del món, obri un jardí mai vist en el cor de la peça.

El grup musical ha sigut un privilegiat col·laborador de nombrosos i importants compositors com Lachenmann, Ferneyhough, Boulez i Hosokawa i realitza nombrosos encàrrecs a destacats autors de tots els continents com Tristan Murail, Alberto Posadas, Gérard Pesson, Rebecca Saunders, Emmanuel Nunes, James Dillon o Pascal Dusapin.

Encara que manté una dedicació incondicional a la música contemporània, el quartet no es limita exclusivament a aquest repertori. Programen conjuntament grans obres clàssiques al costat de la nova música d'avui dia, els seus concerts aporten una nova mirada sobre les obres dels grans compositors, en particular, Bartók, Debussy i Ravel, els últims quartets de Schubert i Beethoven, compositors de l'Escola de Viena, i també Janácek.

El Diotima ha actuat amb assiduïtat en els escenaris internacionals i en els principals festivals i cicles de concerts europeus, són artistes en residència en el Théâtre des Bouffes du Nord de París des de 2012 a 2016.

La segona part del concert començarà amb la peça 'Quartet Transience' de Sam Hayden de la qual s’interpretaran els moviments 1 i 2, i per acabar la Suite Lírica d’Alban Berg. Aquesta peça, escrita per al Quatuor Diotima és l’últim d’un cicle d’obres recents que combinen idees que relacionen les tradicions ‘espectrals’ amb materials ‘sintètics’ generats per ordinador. L’obra que tanca el concert la 'Suite Lírica' d’Alban Berg, és fruit del seu amor per Hanna, la germana del poeta Franz Werfel. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas